Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ez mi volt ? Alvásparalizis?

Ez mi volt ? Alvásparalizis?

Figyelt kérdés
Ébren voltam a szemeimet viszont nem bírtam kinyitni, de olyan volt mintha álmodtam volna hogy kaptam egy ismerősöm üzenetet, a telefonom ért akartam nyúlni, de nem bírtam megmozdutani se a kezemet, de a lábamat, semminet, és már nem tisztán emlékszem de olyan volt mintha valaki ült volna rajtam... És mikor próbáltam kinyitni a szemem az volt a fejembe hogy "ne nyisd ki" mintha valamit nem szabadott volna latnom...Aztán próbáltam mozgatni az ujjaimat, labaujjaimat és végül felébredtem teljesen.
ma 11:18
 1/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam beszélni de nem bírtam, és olyan volt mintha tényleg letg volna valami a szobában. Viszont félelmet nem éreztem.
ma 11:26
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Igen ez az volt valószínűleg. Nekem is van ritkán. Van aki úgy tartja, hogyilyenkor ráül az emberre egy szellem.
ma 11:29
 3/9 anonim ***** válasza:
De érdekes egyébként, mert leteszteltem már, hogy csak akkor olyan durva, ha a hátamon fekszem. Ha az oldalamon, akkor nagyon hamar kijövök belőle, meg nem olyan durva, csak mint egy kellemetlenebb álom.
ma 11:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Ilyenkor mások azt mondják hogy a szemeiket tudják mozgatni. Akkor én miért nem bírtam kinyitni ?
ma 11:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Érdekes. Érezted hogy a szemed mozgását valami gátolja? Mert nekem csak a szemem szokott olyankor mozogni. Még levegőt sem kapok, azért egyre jobban erőlködöm, hogy felkeljek.

Persze eddig mindig felkeltem szerencsére. És én csak egy ilyen sárga fényt láttam mindenhol semmi mást.

ma 11:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem bírtam kinyitni a szemem, leragadt. És tényleg az volt a fejembe hogy "ne nyisd ki"... Mintha nem szabadott volna latnom valamit ..
ma 11:36
 7/9 anonim válasza:

Nekem egész életemben egyszer volt hasonló. Akkor ülve aludtam el az autóban (nem, nem menet közben :p). Tudtam, hogy megébredtem, de a szemeim nem tudtam kinyitni. Tisztára olyan volt mintha az is elzsibbadt volna és az egész testem. Ami furcsa volt, hogy már alapból úgy ébredtem hogy vert a víz és nagyon erősen dobogott a szívem. De amúgy nem emlékeztem rá, hogy rémálmom lett volna.

Érdekes érzés és tapasztalat volt ez. Kb. 1 éve történt és azóta nem ismétlődött meg.

ma 11:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nem tudom mit láttál volna. Vannak akik szörnyeket látnak ilyenkor.
ma 11:43
 9/9 anonim válasza:

Kb. 12-13 éves lehettem amikor megtörtént: tudtam hogy álom, de annyira valóságos volt... Nem tudtam ki nyitni a szemem, mozogni se tudtam, nemhogy beszélni. (NAGYON FÉLTEM) DE erőt vettem magamon és ki nyitottam a szemem. Egy sötét alak ült az ágy szélén. Asszem háttal,de nem tudom megmondani olyan sötét volt (mármint az alak). Kb. 5-9 másodperc volt az egész, és amikor sírva felébretem ugyanabban a pozícióba voltam mint álmomban. Utána napokig féltem aludni.

(Azóta többször is volt alvásparalizisem☹️🫤😰)

ma 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!