Mit jelent az egyre sűrűbb alvásparalízis?
Néhány éve tudtam meg, hogy a "rémálmaim" valójában alvásparalízisek. Mióta tudom, elég jól kezelem, bár még mindig ijesztő. Egészen eddig csak akkor jelentkezett nálam ez, mikor a hátamon aludtam, azonban pár hete teljesen mindegy, hogy milyen pózban alszom, reggel szinte egészen biztosan úgy ébredek, hogy alvásparalízisem van. Az utóbbi hetekben többször fordult elő, mint az azt megelőző öt évben összesen. Olvastam, hogy összefüggésben lehet a stresszel, de stresszes időszakban nekem eddig inkább másfajta tüneteim voltak.
Jelentkezett már valakinél ennyire sűrűn ez a jelenség?
A stressz, fáradság okozza. Nekem nem volt, de is kopogtam. XD
De lehet gondolsz is rá és akkor azért jön elő.
Csak tipp, de 21 - 28 éves kor között gyakoribb lehet.
Sokan ezt egy remek lehetőségnek tartják, hogy az álom-ébrenlét határán a tudatukkal próbáljanak a testüktől függetlenül "mozogni". Mindenesetre amikor ezt az állapotot megérzed, rögtön töltsön el öröm, és minden negatív érzés rögtön törlődik.
Sok minden befolyásolhatja.
Valakinél a stressz, kialvatlanság, alkoholfogyasztás, egyéb alvászavar hozhatja elő, valakinél a rendszertelen alvás, délutáni szunyókálások mérvadó (stb.), ugyanakkor sajnos van, akinek bármilyen kiváltó ok nélkül jelentkezik. Utóbbi általában időszakos, max néhány évig terjed ezek előfordulása, majd legtöbb esetben teljesen megszűnik, de legalább megritkul. Ha kiismered, és nem pánikolsz, félsz közben, akár magad javára is fordíthatod, tudatos álommá alakíthatod, vagy természetesként veheted. Én azt vettem észre, hogy mióta nem félek tőle, inkább kedvelem, mint, hogy azt érezzem, ellenem van.
Hajrá! Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, keress privátban nyugodtan!
Kimerültség, stressz és stb.
Mondjuk nekem ennél a kettőnél fordul elő.
Nem költöztél új helyre? Nincs ártakva az ágyad? Mert én például több helyen is laktam huzamosabb ideig, anno rengeteget jártunk nyaralni is, de csak a jelenlegi lakásomban tapasztaltam alvásparalizist és más is tapasztalta itt nálunk.
De például a többi családtagom soha életében sehol nem élt át alvásbénulást. Mivel husza, harmincas éveimben voltak mindennaposak, ezért a korra fogtam volna, de szerintem nem konkrétan ez lesz a mérvadó.
Amit én még megfigyeltem, hogy sötétben aludni félek és ha mégis úgy alszom, akkor 99% hogy paralizisem lesz. De akkor szerintem nem a sötét váltja ki, hanem a félelem. Mert tudat alatt ott van, hogy parázok a sötétben és hiába alszik el a testem, a tudatom próbál szabadulni ebből a helyzetből.
Persze lehet az is, hogy vannak, akik nincsenek annyira összekötve úgymond a fizikai testükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!