Kb. 2 hete próbálom a tudatos álmodást (álomnapló, reality check). Néhány nap után magyon lecsökkent a felidézhető álmaim száma, sokszor statikus, cselekmény nélküliek (vagy úgy emlékszem). Tapasztaltatok ilyet? Mi okozhatja? Hogy tudnék továbblépni?
Ne ezeket csinald
Kepzelj el egy kepet es zuhanj bele, aztan folyamatosan fogdoss meg targyakat es mozogj
A reality check meg a naploiras csak idopocsekolas
Direkt technikak a legcelravezetobbek
Nincs
Az a legeredményesebb, tobbi vagy mukodik vagy nem
Ha szokott néha lenni spontán tudatos álmod, próbáld kifigyelni, mikor fordul leginkább elő, mi hozza ki, aztán próbáld mindig megteremteni a feltételeket és majd akkor könnyebben jön. Tehát tedd rendszeressé és kiismerhetővé az alvási ciklusod. Kell a nyugalom is. Ha úgy fekszel le, hogy jaj reggel kelni kell, jaj mi lesz holnap, akkor nem nagyon lesz semmi értelmes élményed.
Nekemhajnalban van spontán tudatos álmom, ha 5-6között véletlen felkelek és fél, max 1 órán belül visszaalszok, mert akkor már abban a fázisban vagyok, hogy nem alszom el túl mélyen, de a napi stresszt már feldolgozta a legelső álmomban az agyam, így egy nyugodt alaphangú, felületesebb álom, egy köztes tudatállapot fog többnyire létrejönni, ami tudatosan hozzáférhetőbb, manipulálhatóbb. Megfigyeltem viszont, hogy amikor hajnalban kellett kelnem ébresztőre, akkor sosem volt ilyen, nem lett tudatos álmom, csak zagyvaságokat álmodtam éjjelente.
Persze ez egyénileg eltérő lehet, neked kell megfigyelned, aztán kitapasztalni a saját módszered. Gyakorlással a tudatosság is egyre inkább elnyújtható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!