Melyik csillagjegyhez milyen bűn (cselekmény) re vagy abberàltságra való hajlam tartozik?
Hozzátenném, hogy inkább pszichológiai témájú a kérdés, mivel nem hiszek az asztrológiàban, viszont a különböző horoszkópok, aszcendensek 12 jól elkülöníthető embertípust határoznak meg. MBTI alapján is kívàncsi vagyok ugyanerre, és lehetőleg személyes meglàtàsokra, nem guglizásra.
Pl: állatkínzás, adócsalàs, gyújtogatàs, különféle erőszakos perverzitàsok, stb
Érdekel az is, hogy mire hajlamos az ember ráfüggeni, pl társ(függés), gyorshajtás, munka, pénz, szex-nimfomània, nyugtatók, pszichodelikus drogok, alkohol, stb
A szűz jellemrajzra különösen kívàncsj vagyok.
Tehát HISZEL az asztrológiában, akárhányszor is ismétled az ellentétét. Hinni benne annyit tesz, hogy hiszel abban, hogy valakinek a jegye meghatározhatja a személyiségét (nem feltétlen a magazin-jóslást kell alapnak venni).
Oké, ez statisztika, de már annyiszor hallottam/olvastam, hogy rögtön ez jutott eszembe a kérdésed láttán: a legtöbb gyilkos csillagjegye egy mutable sign (franc tudja, mi ez magyarul). Ezek a jegyek az ikrek, a szűz, a nyilas és a halak. Ami közös bennük, hogy alkalmazkodóak (ahogy a mutable szó el is árulja) és szerintem ez így tök logikus is. Sunyin elérték mások bizalmát, gyakran sorozatgyilkosok, tudják, hogyan bánjanak az emberekkel és hogyan ne bukjanak le.
Saját ötletek: a gyorshajtás, nyugtatók, drogok és az alkoholfüggés szerintem inkább a holdjegytől függ. Ezek az emberek (talán tudatosan is) de menekülni akarnak a valóságtól, a gondolataiktól. Úgy figyeltem meg, mindenki máshogy kezeli a rossz gondolatait, mint ahogy elvárnánk az illetőtől. Van egy nyilas ismerősöm, egész nap hangoskodik, nem tud nyugton maradni és ki gondolná, hogy szabadidejében lassabb (sebességű) zenét hallgat. Magyarázata: az megnyugtatja. Én meg pont az ellentéte vagyok. Na, ebből azt akartam kihozni, hogy bár a gyorshajtásról a tűzjegyek jutottak volna eszembe, ezt mégis oda kell adnom a levegőknek, az ellentétnek. A tüzek megkapják a nyugtatókat, mert az nekik nagyon kell. Az alkoholba tényleg bárki becsúszhat, de ott talán a társaság is nagy szerepet játszik. Talán egyedül a földjegyeket nem tudom alkoholistáknak elképzelni, ők át tudják látni a helyzetet és időben megállítják magukat.
Akkor saját research:
Amiket az előző válaszoló írt (Robert Fisch-t nem találtam, de találtam egy Albert Fisht):
kos - bűnöző
bika - sorozatgyilkos, robbantó
rák - gengszter
mérleg - bűnöző
bak - bűnöző
vízöntő - terrorista, gyilkos
halak - sorozatgyilkos
(Tehát 1/9 db mutable sign-t kevert bele, de igazából úgy is össze lehet válogatni egy rakás bűnözőt, hogy mondjuk mint kos lesz)
Ez ugyan csak egy 20. századi lista, de most eszerint fogok menni:
ikrek - 5 sorozatgyilkos, közöttük 1 nekrofil/kannibál
rák - 3 gyilkos, közülük 2 erőszakoló is volt
oroszlán - 1 sorozatgyilkos (aki elhitette az ádozataival, hogy egy sikeres üzletember, ez szerintem nagyon egy oroszlánra vall)
mérleg - 5 gyilkos & erőszakoló
skorpió - 1 sorozatgyilkos & erőszakoló (aki később öngyilkos is lett, szegény víz jegy nem bírta a börtönt)
nyilas - 4 sorozatgyilkos, közük 2 erőszakoló
bak - 2 gyilkos & erőszakoló, 1 sorozatgyilkos (aki egy doktor volt és az idős női pácienseit túladagoltatta gyógyszerekkel, majd amikor lebukott, felakasztotta magát. Azt csodálom, hogy magát nem adagoltatta túl, úgy fájdalommentes lett volna a halála...)
vízöntő - 4 sorozatgyilkos, közülük 3 erőszakoló
halak - 5 sorozatgyilkos, közülük 1 (bohócjelmezben) erőszakoló
Tehát az eredmény: 14/31 mutable sign. Végül a 25-ös listából 31 fő lett, mert a bűntársakat egy pontnak vette a cikk. Furcsáltam, hogy egy szűz sem volt felsorolva, de még így is majdnem a fele mutable.
Átláthatóbban:
mutable: 14
cardinal: 11
fixed: 6
tűz: 5
föld: 3
levegő: 14
víz: 9
Ebből mindenki vonja le a következtetést, de szerintem egészjól bizonyítottam a feltevésemet. Persze, minden egyes jegyből vannak borzasztó gilkosok/terroristák/bűnözők, de az arányok magukért beszélnek
Én csak a magam részéről tudok nyilatkozni. Oroszlán vagyok és fogalmam sincs hogy mire tudnék rá függeni, szerintem drogra simán de a gondolatomig sem jut el. A festés lenyugtat és elvonja a figyelmem... tényleg olyan mint egy nyugtató. A rock zene is lenyugtat, egyrészt mert szeretem másrészt mert tombolhatok de ehhez soha nincs kedvem nyúlni, csak elvezetből hallgatok zenét, nyugtatókent nem. A holdjegyem rák, úgyhogy túl érzelmes vagyok egyébként... Ja és ha szabad lenne, simán tudnék gyilkolni, de nem elvezetbol, hanem kifejezetten azokat, akiktől felforr az agyvizem (emberek 90%a)
A párom bak... szerintem munka és kötelesség mániás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!