Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Tudom hogy milliónyi ilyen...

Tudom hogy milliónyi ilyen kérdés érkezik de tudnátok mondani olyan oldalt ahol konkrétan rá lehet keresni minden egyes szóra, cselekményre, dologra ami az álmomban szerepet játszott?

Figyelt kérdés
De ha ráértek ti is kiirogathatjátok xd : India - 1929, gördeszka ,ismerősök ellopják a bicikli(ei)met ,Faragó Júlia(??) ,micheal bay. Hát úgy ennyi xd

2013. aug. 11. 10:22
 1/4 A kérdező kommentje:

ja bocsesz hogy nem írtam le a teljes álmot xD :

A garázsban ügyködtem a este és csináltam a füstbombát amikor észreveszem hogy 2 haver ellopja mindkét bringámat én utánuk futok (ekkor rájöttem hogy ez egy álom - ez gondolom számít...) , hirtelen mindenki, aki az utcán volt gördeszkával kezdett el járni, erre oda megyek az egyik nénihez akinek 2 piros szatyor tele volt a kezében és leütöm a gördeszkáról.(ekkor ismét visszatértem abba a fázisba hogy nem tudtam hogy ez egy álom) Megyek tovább a faluban elesek a gördeszkáról és egy hang azt mondja ez a Faragó Júlia utca de közben Micheal Bay utca volt kiírva (??).megyek tovább össze futok az egyik haver annyával és elmagyarázom neki hogy a fia ellopta a bringámat, erre mint a filmekben megjelenik hogy India - 1929 (ez az előző életemre utalhat? mert semmi olyan filmet vagy reklámot vagy akármit nem néztem ami Indiáról szólt vagy az 1920-as évekről),erre az anyuka meg én is ilyen felfedezős rucit kaptunk magunkra ( amibe Afrikába mentek meg Ázsiába felfedező utakra) és melletünk egy Tádzsmahal féleséget építettek.

Bocsika a hosszúságért :D

2013. aug. 11. 10:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Nincs olyan oldal, ahol ilyen módon utánajárhatnál az álom jelentésének.De ha lenne sem lenne sok értelme, mert az olyan tipikus álommagyarázatok, amik a gagyi álmos könyvekben vannak, semmire nem jók.

Vannak olyan szimbólumok, amik a legtöbb ember számára nagyjából ugyanazt jelképezik(pl a víz az érzelmeket,ház, szobák az ember lelki világát, az út az életutat), így pszichológiai, szimbolikus oldalról lehet az álmoknak

megfelelő magyarázatot adni.A többire viszont rá kell érezni.Ezt gyakorlattal, az álmaid rendszeres megfigyelésével tudnád elég jól megvalósítani.

2013. aug. 11. 12:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Olyan "álomfejtő" oldal amiben minden létező kulcsszóra rá lehet keresni (főleg hírességek nevére) nem létezik, és az ilyenek egyébként is álmoskönyvekre, népi babonákra épülnek, nem alkalmazhatóak.

Ha komolyabban érdekelnek az álmok, olvass Jungot, ő sokat foglalkozott álomszimbolikával. De ezt ne úgy értsd hogy csak úgy kidolgozta hogy mondjuk a biciklilopás mit jelent. Vannak univerzális dolgok, őstípusok (archetípusok), amik nagyon hasonló jelentéstartalommal bírhatnak az emberek életében, illetve jellemző "én" szimbólumok - ilyen a ház, vagy az erdő.

Először is nagyon sok álom vagy álombeli elem nem bír semmiféle jelentéssel, egyszerűen ébren érzékelt (akár nem tudatosan felfogott!) dolgok összekavarodva előjöhetnek, anélkül, hogy bármit jelentenének. A többségük pont ilyesmi, amolyan álombeli "fehér zaj", az agyad külső ingerek hiányában "gyárt" magának belsőket.

A másik, hogy személyesen lehet csak értelmezni az álmokat, mert az egyes archetípusok más embereknél más formában jelenhetnek meg - ezt az egyén és a kultúra is befolyásolja, a szimbólumokat is csak egyénileg lehet kielemezni, fontos hogy milyen élethelyzetben, szituációban jön elő egy motívum, te hogy viszonyulsz hozzá, az álmodban milyen érzelmek kapcsolódtak hozzá, stb.

Elég komoly, összetett téma.

2013. aug. 11. 14:31
 4/4 A kérdező kommentje:
értem
2013. aug. 11. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!