Tudnátok mondani olyan kutyadokis részt amelyik konkrétan a falkavezérséggel kapcsolatos?
hát ezt nem Cesartól fogod megtudni.. sok mindent mond de nem tanít igazából semmit. Ez igazából egy show hogy megmutassák hogy ő mire képes. Többnyire a kutyák pont ugyan olyanok lesznek mint voltak miután Cesar elment persze nem mindig..
A Jane fennel könyve tényleg jó érdemes elolvasni mind a kettőt. Aztán ha az alapján nem megy akkor meg kutyaiskola.
most lehet én emlékszem rosszul, de egyik rész végén se mutatják, hogy mennyit javult a kutya, hanem csak ülnek a kanapén a családtagok és megköszönik Cesarnak van hogy a kutya rajta sincs a videón :D
Nem akarok jönni a tükrös luzerpecsétes példával, de ez kb olyan... Ha adsz nekem egy majdnem akármilyen kutyát( az ideggyengéket meg a sulyos rehabra szorulókat most hagyjuk) akkor 3nap után nálam szinte biztos hogy máshogy fog viselkedni. Miért? mert én még nem játszottam el a kutyánál a lehetőségeimet, meglehet neki jeleníteni egy bizonyos erőt, amit az eredeti gazdája nem tud. Mivel már eljátszotta a lehetőségeit. Tehát ami nekem 3nap az (gazda függő lehet sose jön össze) az a kutya gazdájának lehet fél-egy év is.. mivel neki szépen ki kell törölnie a bénázásait a kutya fejéből mielőtt el kezdhetné azt a 3napot..
Ezzel csak azt akartam, hogy Cesar ugyan ezt csinálja. Oda megy megmutatja ki a fasza csávó, addig amíg ott van a kutya máshogy viselkedik miután elmegy olyanok lesznek a kutyák mint ha ott se lett volna. Mivel értelmes tanácsot nem hallottam még tőle (magyaráz a falkavezérségről meg energiákról, de azt hogy ezt hogyan miként arról egy szót se.) A kutya mozgatásáról ami tény hogy jó dolog, de azzal hogy minden kutyát felakar rakni egy futópadra még a kutyának a vándorlási ösztönét minimálisan se elégíti ki, hogy a többiről ne is beszéljünk.
Nem erre gondoltam :D
Nem tudom most így, hogy melyik részek végén vannak ilyenek, de az olyan, hogy vége van a műsornak, lemegy már a kanapén ülős elköszönős rész és akkor még 2-3 percben jön az, hogy "ők küldték" pl. az a kutya akit nem lehetett a többi kutya közé vinni, ott játszik másik 5 kutyával, vagy aki nem tudott sétálni az szépen láb mellett megy, úgy hogy egy másik kutya elmegy mellettük stb. Na mindegy, nem is ez a lényeg. Ezek a műsorok, könyvek azoknak vannak akik kb semmit nem tudnak a kutyázásról és még ez is jobb mint a semmi. Igaz amit írtál a külsős dologról, de amelyik gazdának fél év kell a változáshoz hát az is gáz szerintem. A futópad szerintem azért van, mert amerikában a legtöbb ember lusta és elhízott és ők nem fognak eleget mozogni a kutyával, tehát ki kellett találni valamit ami helyettesíti valamennyire a mozgást, de a drága elkényelmesedett gazdának nem kell tennie érte semmit.
Nálunk itt a közelben nincs tükörsuli, sem cerberos, de még olyan egyéb kutyasuli sem ami a gazdát nevelné és nem az ül, fekszik, marad ismételgetésénél lenne leragadva. Tehát ha én nem tudnám magamtól megnevelni a kutyám, van problémánk lenne valamivel akkor én most itt állnék széttett karokkal, hogy akkor most mit csináljak? Maradna a net meg a könyvek, hogy hátha össze tudok kaparni valamit belőlük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!