Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Hogyan lehet elérni, hogy ne...

Hogyan lehet elérni, hogy ne emlékezzek az álmaimra, vagy egyáltalán ne álmodjak?

Figyelt kérdés

2021. szept. 10. 17:32
1 2
 1/12 anonim válasza:
Általában az álmodik, aki nem alszik mélyen. Van aki egyáltalán nem szokott álmodni, mások minden éjjel (pl. én is). Miért baj, hogy álmodsz?
2021. szept. 10. 17:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért kérdezi ezt mindenki? Azért mert utálom hogy utána egész nap azon jár az eszem. Meg túl irreális álmok vannak, a valóságban nem történhet meg.
2021. szept. 10. 17:41
 3/12 Grimfox ***** válasza:
100%
A normál alvás során mindenképpen jelentkezik az álom szakasz. Egy éjjel akár három-négy alkalommal is. Akinek anélkül ér véget az álomszakasza, hogy felébredne belőle, az nem emlélszik rá. Például aki nagyon kimerült, az nem ébred fel. Normál alvás esetén nem lehet elérni, hogy ne álmodj, ez része a természetes pszichés működésnek. Vannak mély meditációs technikák, amik a mélyalvás szakaszra hasonlítanak, ezeket nem követi álom. De ezeket nagyon nehéz elsajátítani. Csak azért, hogy ne álmodj, miközben pihensz, nem éri meg. Egyszerűbb, ha azt oldod meg, hogy ne ébrejd fel az álomszakasz végén.
2021. szept. 10. 18:32
 4/12 A kérdező kommentje:
#3 és azt hogyan lehet elérni?
2021. szept. 10. 19:40
 5/12 Grimfox ***** válasza:
Némi számolással, és kellő fáradtsággal elvileg el lehet érni. Egy alvásciklus 90 perc körül van, ennek az utolsó harmadában jelentkezik valamikor az álomciklus(általában). Ha elég fáradt vagy, és nem túl stresszes, akkor nem ébredsz fel arra, amit álmodsz. Ha stressz miatt rémálmaid vannak, arra fel fogsz ébredni. Akkor is van rá esélyed, ha nem vagy kellően kifáradva testileg, és szellemileg(nem kimerült, csak egészségesen fáradt). Ha nincs stressz, és szükséged van a pihenésre, az álom szakaszból mélyebb szakaszba kerülsz, és nem emlékszel az álomra. Aztán egy ébresztőt kell beállítani úgy, hogy az utolsó álomszakasz felénél ne nagyon aludj tovább. Megadott időben kell lefeküdni, és ki kell számolni, nagyjából mikorra esik az utolsó álomszakasz, és ez előttre órát állítani. Nem 100%-os módszer(közel sem), de csökkenthető az álmok mennyisége, amikre emlékszel.
2021. szept. 10. 19:47
 6/12 A kérdező kommentje:
köszi, kipróbálom mindenképp
2021. szept. 10. 19:57
 7/12 anonim válasza:
Én nekem az szokott sikerülni hogy fent maradok az éjszaka (kb éjfélig) és ahogyan mondták az előző válaszolók ha kimerült lesz az agyad nem fogsz álmodni (igazából az ember mindig álmodik az éjszaka, csak nem emlékszik rá)
2021. szept. 10. 21:54
 8/12 anonim válasza:

7-ES vagyok

Én régen kis koromban rengeteget álmodtam amikor anyukám időben lefektetett és mostanában mindig fönt maradok kifáradásig a telefonozás miatt és már kitudja mióta volt már hogy emlékeztem az àlmomra

2021. szept. 10. 21:58
 9/12 anonim ***** válasza:
38%
Ne aludj soha tobbbet
2021. szept. 11. 05:20
 10/12 A kérdező kommentje:
most is álmodtam, de nagyon király volt :D ritkán van ilyen sajnos.
2021. szept. 11. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!