Hogy tudnám elérni, hogy még több álmomra emlékezzek vissza, amikor reggel felkelek?
Ha ébresztőóra nélkül ébredünk fel, akkor az tuti, hogy éppen egy álomból ébredünk fel, nem egy álommentes szakaszból, ahogy az előző válaszoló mondta. Az álommentes szakaszok általában mélyebb alvást jelentenek, és ahhoz, hogy felébredjünk, át kell haladnunk a kevésbé mély, álommal teli szakaszon. Ébresztőórával természetesen ez nem így van.^^
Reggel, miután felébredtél, hagyd csukva a szemed egy pár percig, és gondolkodj rajta, hogy mikre emlékszel az aznapi álmodból. Akár foghatsz egy papírt meg tollat is és szépen leirogathatod rá, hogy mik voltak. Lehet, hogy eleinte keveset fogsz irogatni reggelente, ami engem illet, én napról napra egyre több mindenre emlékeztem álmaimból. Persze ilyenkor is voltak olyan napok, amikor olyan kevés dolog maradt meg, hogy nem is tartottam fontosnak, hogy tintát pazaroljak rá. Ez általában akkor fordul elő, ha kevesebbet alszok, mert későn fekszek le.
Az a személyes tapasztalatom, hogy minél korábban fekszek le, azaz minél kevésbé nyúzott aggyal, annál többet álmodok egy éjszaka. Vagyis annál többre emlékszek.
@Miquel
Az életed 1/3-at átalszod, nem mindegy, hogy mit csinálsz abban az időben. És főleg azért mert izgalmasak az álmok. Vagy te talán valami fontosabbat csinálsz miközben alszol?
Kérdezőnek: olvasd el a következő könyvet:Prof. Dr. Paul Tholey, Kaleb Utecht - Alkotó álom Elég sok helyen le lehet tölteni a neten, jó kis könyv a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!