Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikorra kell elérni azt, hogy...

Mikorra kell elérni azt, hogy már csak reggel és este igyon tejet?

Figyelt kérdés

Most 5 hónapos a babám,napi 5ször eszik,így:

Reggeli keléstől számítva_-->tej,gyümölcs,zöldség,tej,tej !!!!

2010. okt. 5. 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem 17 hónapos a fiam, de még most is 6-szor eszik egy nap. Reggeli, 10 órai, ebéd, uzsonna, vacsora és lefekvés előtt tejci.

Azt már nem is említem, hogy séta közben néhány kölesgolyó vagy babapiskóta becsúszik. ;-)

Nálunk kb. 1 éves korára értük el a napi 2 szopit. (Reggel-este)

2010. okt. 5. 21:07
 2/9 anonim ***** válasza:
Még nagyon kicsi a babád, neki még fontos az anyatej vagy a tápszer. Az, hogy mikor fog inni a babád reggel és este tejet attól függ, hogy milyen ütemben tudod nála kiváltani az étkezéseket. De ő még pici, ne siettesd. Azt mondanám, hogy olyan 10-12 hó között már kiváltható az összes étkezés úgy, hogy felkelés után és lefekvés előtt kap csak tejet. Lányom tápszeres volt, gondolom az anyatejes babáknál máshogy van, ők napközben is ciciznek még.
2010. okt. 5. 21:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát én 5 hónaposnak még csak anyatejet vagy tápszert adnék. De ha már megy is a hozzátáplálás, akkor is napi 3-szor anyatej vagy tápszer, és 2-szer főtt étel vagy gyümölcs.

Kb 1 éves korra kell elérni azt, hogy napi 2 adag anyatej vagy tápszer legyen.

2010. okt. 5. 21:27
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem,akkor még egy jó darabig nem vezetem be az újabb "rendes"ételt!!!

Szerintetek maradhat így???Vagy nem jól csinálom?

Anyatejet és tápit vegyesen kap...

2010. okt. 5. 21:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Ne szaladj a dolgok elébe!!

Majd egy éves kor után kell a napi két tej, addig illik a három.

2010. okt. 5. 21:37
 6/9 A kérdező kommentje:

Úgy lesz!!!Nem siettetem!!!

A védőnő mondta,hogy adjam neki tízóraira a gyümit,aztán ha megeszik 1 adagot,jöhet ebédre a zöldség,és így tovább!!!

Én ezt már nem értem....akkor nem jól csinálom,hogy már 2szer kap rendes ételt???

2010. okt. 6. 08:40
 7/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Figyi, általában úgy szokták kezdeni először, hogy tizóraira adnak a babának gyümölcsöt kóstolni. Egy idő után ha már megeszik egy teljes adagot és utána nem kér tejet vagy tápot az azt jelenti, hogy elég volt neki a szilárd étel és kiváltottál egy étkezést. Ha már csak szilárdat eszik tizóraira akkor jöhet az ebéd kiváltása főzelékkel, stb. És igy tovább. Nálad ha jól értelmezem akkor már kiváltottál két étkezést, sajnos elég gyorsan.
2010. okt. 6. 12:48
 8/9 A kérdező kommentje:

A védőnő javaslatára 4 hónapos korban kezdtem el a hozzátáplálást!!!

Így 5 hónapos korára két étkezést kiváltottam...

Akkor milyen iramban kellett volna?Már a harmadik napon jóllakott rendes étellel a babám!Imád minden Földi jót!:)

2010. okt. 6. 17:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Vegyek vissza?Csak tízóraira adjak neki gyümit,a többi tejcsi illetve tápi legyen???
2010. okt. 6. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!