Tudatos álmodás!?
Sikerült már tudatosan álmodnod?
- Ha igen, milyen technikával? Hogyan sikerült?
- Ha nem, hogyan próbálkozol?
Mostmár annyira nem érdekel a dolog ùgyhogy nem próbálkoztam többet, egyépként nem hittem hogy sikerülni fog de valahogy csak sikerült és nem is számítottam rá:D
10-es vagyok
Nekem volt de csak párszor.
Elsőnél valami kihalt faluban voltam ahol oktalanul volt egy vásár és tele volt fehér sátrakkal. Az utca két oladalán voltak így az út közte volt és ott futottam miközben egy ufó repült felettem. Meg tökre viharos volt. Innentől érdekes, menedék felé mentem, volt ott egy barna fa bódé ház és amögé elbújtam na itt ébretem bele az álomba és szó szerint éreztem, hogy nekidőlök a bódának és hirtelen még a szelet is éreztem és akkor jöttem rá hogy álom mivel ilyen közelről ufó na szép. Viszont itt véget is ért amint éreztem valamit pedig nagyon jó élmény volt, de lehet megijedtem vagy szokatlan volt még és ezért keltem fel hirtelen.
Másikban valami középkori helyen voltunk ilyen alagút, katakomba szerű helyen és volt ott valami lövöldözés vagy üldözés is. Ebben az álomban nagyon klausztrofóbiás érzésem volt végig és félelem is volt. Valamikor a közepén annyira féltem hogy többször mondtam hogy "ez csak egy álom, kellj fel" és felkeltem de nem ébredtem fel. A szobámban voltam de a szoba más volt kicsit, nem úgy ahogy hagytam. A tévé le volt kapcsolva pedig mindig megy, a lámpa is csak félhomály volt. A villanykapcsoló a fal túloldalán volt és itt vettem észre hogy még mindig nem keltem fel viszont arra nem fordultam ahol feküdtem. VAlamikor viszont telejsen felkteltem és már megbizonyosodtam arról hogy ez a valóság mert ilyen még nem volt nekem hogy egy álomból álomba kelek a valóság helyett.
Szóval nekem ez a 2 tudatos álmom volt és nagyon érdekesek voltak.
Bármennyire is úgy vélnétek hogy ez nem tudatos mivel csak pár percig volt konkrétan éreztem magam az álomban és éreztem ahogy neki dőlök a bódének, a szelet is hirtelen éreztem, a klausztórfóbiás érzet nagyon megviselt pedig a valóságban nincs ilyenem vagy max nem volt erre példa, a hirtelen ugrás álomból egy másik álomba. Amúgy nincs erre jó technika szerintem, mert spontán történik néha véletlen és én sosem tudtam befolyásolni. Nem tudom mi volt aznap de örülök hogy volt ebben részem.:)
Én már kipróbáltam egy csomó technikát, nem tudom, mit lehetne még, és nem sikerült tudatosan álmodnom. Július vége óta érdekel a téma, azóta próbálkozom.
Vezetek naplót, ahova minden reggel kb. három álmot leírok, mert mindig is érdekeltek az álmaim, szóval jól vissza tudok emlékezni rájuk.
Tegnap pl. olyan technikát próbáltam, hogy vannak ezek a binaural beats zenék. Na, erre próbáltam elaludni. Hát, kb 2 órán át szenvedtem vele, aztán kikapcsoltam. Pedig én tényleg reménykedtem! Azt hittem, hogy ha zenét hallgatok elalvás előtt, akkor sikerülhet ébren tartanom a tudatomat, mert nekem ez a problémám. Ha alszom, akkor mindenemet kikapcsolom, és semmi nem ébreszt fel sehogyan. Szóval éber tudattal kéne elaludnom, de hát ez a zene... Kész kínszenvedés volt :D
Viszont szerintem adjatok neki egy esélyt. (Sleep Timer nevű alkalmazást használtam, hogy néhány óra múlva kikapcsoljon magától a zene, de erre nem volt szükség, mert én magam kapcsoltam ki :D)
Közben még azt is próbáltam, hogy elképzeltem az álmot, ahova be szerettem volna lépni, de mikor már elálmosodtam, elvesztettem a kontrolt, és elaludtam. Mint kb mindig.
Aztán van az a FILD technika, ahol az ujjaddal kell zongorázni. Ugyanez a gond. Elálmosodom, abbahagyom az ujjmozgatást, elalszom.
Ugyanez annál is, mikor mantraszerűen mondogatok valamit vagy számolok.
Szóval nálam ez amolyan vagy ébren vagyok vagy alszom. Bár nagyon szeretnék tudatosan álmodni, úgyhogy még próbálkozom!
Ha tudtok angolul, Explore Lucid Dreaming videóit szoktam nézni, nagyon bírom.
Egyébként szívesen beszélgetnék még olyanokkal, akiknek nem sikerül tudatosan álmodni.
Jöhetnek még válaszok, jó olavasni őket ^^
Hát ha nagyon akarod nagyon vágysz rá meg picit fáradt is a tested akkor nem nehéz
Én úgy szoktam hogy elkepzelem ahogy repülök az űrben, semmi mást nem látok csak a sotetseget meg a csillagokat ahogy jönnek felém, fehér fény pontokat, aztán látom a kezeimet meg egész test tudatosság van bennem, hogy ott érezzem a testem és ne az ágyban, utána megfogok valamit, ezt a tárgyat folyamatosan fogom, utána lelassul a repülés és egy várost képzelek el magam körül, de a tárgyat még mindig fogom, utána elkezdek sétálni a városban, találkozok egy álom alakkal amivel akarok
És ennyi
Nem olvastam el a kommenteket, de az álmokba nem igazán szabad bele piszkálni, mert lidérc nyomásod lesz.
Sokkal inkább kéne a meditációval és a csakrákkal foglalkozni. Bármit elérhetsz amit akarsz.
Letölthető anyagok a fejlécnél:
Jó, ha ismered önmagad, ez az élet ugródeszkája. Ez egy remek oldal.:
Egyébként, ha vállalod a kockázatot akkor a nap többi részében tedd fel magadnak a kérdést : mit keresek itt? Hogy kerültem ide.
Ha nem tudod a választ akkor álmodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!