Milyen előnyei vannak a tudatos álmodásnak?
Azt tudom, hogy az éber álom segíthet különböző traumák feldolgozásában. De én most arra lennék kíváncsi, hogy lehet e például tanulni álmodás közben?
Hozzá lehet e jutni olyan információkhoz, melyekhez ébrenléti állapotban nem? (például mibe érdemes pénzt fektetni a jövőben)
Tud e az álom egyfajta iránymutatóként segítve az egyént az életben bármilyen előnyökhöz juttatni?
Ha személyes tapasztalatokat írnátok az lenne a legjobb.
Köszönöm előre is az értelmes válaszokat.
1:
Mert álmodás közben elvileg hozzáférhetünk agyunk teljes részéhez, tehát a tudatalattinkhoz is, ezáltal olyan információkat tudhatunk meg, vagy olyan összefüggésekre jöhetünk rá, melyekre ébrenlét során nem. Persze ez csak elmélet, nem tudom van e valóságalapja,illetve ha van is, mennyire lehet hatékony.
2:
Igen, ez bizony egy nagy előny melyet jómagam is megtapasztaltam, de én most kicsit másfelől közelíteném meg a témát :D
Nem csak akkor
Be lehet menni álomba ugy hogy csak a tested alszik el az elméd éber marad
A tudatos álmodás egy nagyon hasznos önismereti módszer. Azon belül is,van az a technika,amikor az álomban egy megjelenített személyhez intézel kérdéseket -vagy akár magadhoz- és ébren kielemzed a választ. Gyakorlottabb szinten,félt szituációkat is megélhetsz,ergo lemodellezhetsz,szimulálhatsz,
teljesen valóságosként felfogva,így megértve a félelmet és megszabadulva attól. Vagy akár előre számíthatóan bekövetkező eseményeket gyakorolhatsz el,ahogyan egy szinész próbál.
De ennél még többre is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!