Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Alvásparalízis?

Alvásparalízis?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet rossz témába tettem a kérdést. Egyetemi előadásomra témának az alvásparalízist választottam. 2 ismerősömmel már történt és az "élményeikről" már kaptam beszámolót:D. Aki esetleg élt még át ilyet leírná ide, vagy írna nekem üzenetet? Nagyon megköszönném!

2020. szept. 24. 16:30
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%

Nekem eddig kétszer volt.

Először féloldalt fekve felébredtem és azt vettem észre, hogy egyáltalán nem tudok mozogni. Urrá lett rajtam a félelem de nem a mozdulatlanság miatt ( igen ez így furán hangzik) és tökre olyan érzésem volt mintha valaki vagy valami ráült volna a hátamra. De szerencsére talán 1 percig tartott az egész mikor végre sikerült átfordulnom a másik oldalamra és vége lett az egésznek.

2020. szept. 24. 17:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

nekem csak azt hiszem hogy az volt.

úgy kezdődött, hogy nagyon fáradt voltam de el volt dugulva az orrom és alig kaptam levegőt, félálomba alukáltam napokig és fáradt voltam.

éppen belecsöppentem egy álomba, de még azért ébren is voltam. zenét hallottam kintről

aztán feltűnt hogy nem kintről szól, és a barátom mellettem aludt. egyre hangosabb volt a zene már majdnem hogy fájt hallgatni fel akrtam kelni de nem tudtam és nem tudtam szólni sem, kiabálni proóbáltam neki, az volt az első gondolatom, hogy "ilyen érzés az agyvérzés? vagy a szivinfarktus?" és hogy muszáj szólnom mert mozgásképtelen vagyok. nem attól féltem amit hallok vagy amit ébren beképzeltem, hanem attól hogy meghalok. aztán szépen lassan sikerült megmozdulnom és akkor már nem akartam felkelteni. 10p mulva végis oda szolt hozzám hogy alszok e mert hallotta hogy mitnha nyöszörögnék. de addigra megnyugodtam. ez másfél hónapja történt. nem régiben jött szembe velem itt gyakorin kérdés az alvásparalízisről és akkor jöttem rá hogy talán az is lehetett.

2020. szept. 24. 18:22
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Nekem csak annyi volt hogy éjszaka felkeltem és nem tudtam mozogni félálomba voltam. Meg régebben olyan is volt hogy azt éreztem mintha rázkódna a testem és nem birtam a szemem kinyitni
2020. szept. 24. 18:37
 4/12 anonim válasza:
78%
Nekem rengetegszer volt sajnos... Azt hiszem, hogy felébredtem de nem tudok mozogni. Próbálom magamat megrázni vagy legurulni az ágyról, hogy felébredjek, tehát tudom, hogy alszom de nem tudok felébredni. Volt olyan is, hogy valaki néz közben egy bácsi az ablakban egy kisgyerek az ágyam lábánal. Utolsó ilyen akkor volt, mikor vendégségben voltunk és egy betörőt láttam a szobában és nem tudtam kiabálni, megmozdulni. Ez is csak a képzelt alak volt ebben a lebénult állapotban, természetesen senki nem volt a szobában és ez is csak az álmom volt. Most már mivel tudom, hogy ezek már csak álmok hamarabb fel tudok ébredni, de régebben ez órákig is eltartott, borzalmas nyomással a mellkasomban ébredtem és izzadtam. Senkinek nem kívánom...
2020. szept. 24. 19:50
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)

Ismerősömnek az volt, hogy ő is úgy gondolta felkelt, de nem tudott mozogni. És egy szörny szerűség ment be a szobájába, majd ráült a mellkasára. Próbált kiabálni, felkelni, mozogni de egyik sem ment neki. Amikor felkelt akkor csak sírt az ijedtségtől.

2020. szept. 24. 20:16
 6/12 anonim ***** válasza:
65%
Többszázszor átéltem sajnos,nem tudsz percekig megmozdulni de látni látsz.Borzasztó félelem van rajtad,és halucinálsz.Rengetegszer láttam árnyakat az ágyam mellett,mindíg ugyanazokat.30 éves korom után egyre kevesebszer fordult elő,de néha még van.Hallottam olyat hogy vki tudja irányítani,nekem sosem ment😔
2020. szept. 24. 20:18
 7/12 anonim válasza:

Szia!

Nekem pár éve volt ilyenem egyszer, szerencsére azóta többször nem fordult elő.

Csak onnét tudtam mi történik velem, hogy egy barátom beszámolt róla nekem régen, hogy vele volt ilyen kiskorában nem egyszer. És leírta pontosan milyen.

Tudom, hogy rossz álmom volt, mégpedig az, hogy valaki jön fel az emeletre (tetőtérben van a szobám) de mikor felriadtam, a testem nem kelt fel. A hangokat viszont tovább hallottam álmomból, valamint eszméletlen módon vert a szívem. Próbáltam megnyugtatni magam, rájöttem, hogy ez a paralízis, amiről mesélt nekem egyszer az a barátom. Tudatosan lassítottam a légzésem, de nem tudtam levenni a szemem az ajtóról, mert féltem esetleges hallucinációtól. Eszembe jutott, hogy azt mondta a kisujjamat mozdítsam. Sikerült és az egész testem feloldott. Aznap éjjel nem akartam visszaaludni, vizet kortyolgattam és vidám témájú videókkal ütöttem el az időt :D

2020. szept. 25. 22:15
 8/12 anonim válasza:
nekem kb kétszer fordult elő évekkel ezelőtt mindig csak akkor amikor háton feküdtem. azt vettem észre hogy nem tudok mozogni viszont fel akartam kelni de nem tudtam. Észnél voltam mert azt tudtam hogy fel akarok kelni, de aztán valahogy sikerült de nálam csak akkor fordult ez elő ha háton feküdtem.
2020. szept. 27. 14:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Kisebb-nagyobb szünetekkel, de nagyon sokszor volt már alvásparalízisem, volt amikor hónapokon át minden nap. Tudatosan ébren vagy, látod magad körül a szobát, de nem bírsz mozogni és hangot se tudsz kiadni. van, hogy megjelenik valami sötét árny és csak áll az ágyadnál, de lehet, hogy a mellkasodra "ül" és fojtogat. Annyira sokszor történt, hogy egy idő után már tudatosan vártam, hogy jönni fog és nem féltem már tőle. Próbáltam vagy úgy tekinteni rá, mintha olyas valaki lenne, akit szeretnem kéne és elfogadnom, vagy vicces helyzetbe képzeltem és ez működött. Szerencsére mostanában ritkán fordul velem elő, de nagyon durva tud lenni, senkinek se kívánom.
2020. szept. 29. 15:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Statisztikákat szerintetek honnan lehetne gyűjteni? hogy az emberek hány százaléka élt már át ilyet stb? :)
2020. szept. 30. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!