Alvásparalízis?
Sziasztok!
Lehet rossz témába tettem a kérdést. Egyetemi előadásomra témának az alvásparalízist választottam. 2 ismerősömmel már történt és az "élményeikről" már kaptam beszámolót:D. Aki esetleg élt még át ilyet leírná ide, vagy írna nekem üzenetet? Nagyon megköszönném!
Nekem eddig kétszer volt.
Először féloldalt fekve felébredtem és azt vettem észre, hogy egyáltalán nem tudok mozogni. Urrá lett rajtam a félelem de nem a mozdulatlanság miatt ( igen ez így furán hangzik) és tökre olyan érzésem volt mintha valaki vagy valami ráült volna a hátamra. De szerencsére talán 1 percig tartott az egész mikor végre sikerült átfordulnom a másik oldalamra és vége lett az egésznek.
nekem csak azt hiszem hogy az volt.
úgy kezdődött, hogy nagyon fáradt voltam de el volt dugulva az orrom és alig kaptam levegőt, félálomba alukáltam napokig és fáradt voltam.
éppen belecsöppentem egy álomba, de még azért ébren is voltam. zenét hallottam kintről
aztán feltűnt hogy nem kintről szól, és a barátom mellettem aludt. egyre hangosabb volt a zene már majdnem hogy fájt hallgatni fel akrtam kelni de nem tudtam és nem tudtam szólni sem, kiabálni proóbáltam neki, az volt az első gondolatom, hogy "ilyen érzés az agyvérzés? vagy a szivinfarktus?" és hogy muszáj szólnom mert mozgásképtelen vagyok. nem attól féltem amit hallok vagy amit ébren beképzeltem, hanem attól hogy meghalok. aztán szépen lassan sikerült megmozdulnom és akkor már nem akartam felkelteni. 10p mulva végis oda szolt hozzám hogy alszok e mert hallotta hogy mitnha nyöszörögnék. de addigra megnyugodtam. ez másfél hónapja történt. nem régiben jött szembe velem itt gyakorin kérdés az alvásparalízisről és akkor jöttem rá hogy talán az is lehetett.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)
Ismerősömnek az volt, hogy ő is úgy gondolta felkelt, de nem tudott mozogni. És egy szörny szerűség ment be a szobájába, majd ráült a mellkasára. Próbált kiabálni, felkelni, mozogni de egyik sem ment neki. Amikor felkelt akkor csak sírt az ijedtségtől.
Szia!
Nekem pár éve volt ilyenem egyszer, szerencsére azóta többször nem fordult elő.
Csak onnét tudtam mi történik velem, hogy egy barátom beszámolt róla nekem régen, hogy vele volt ilyen kiskorában nem egyszer. És leírta pontosan milyen.
Tudom, hogy rossz álmom volt, mégpedig az, hogy valaki jön fel az emeletre (tetőtérben van a szobám) de mikor felriadtam, a testem nem kelt fel. A hangokat viszont tovább hallottam álmomból, valamint eszméletlen módon vert a szívem. Próbáltam megnyugtatni magam, rájöttem, hogy ez a paralízis, amiről mesélt nekem egyszer az a barátom. Tudatosan lassítottam a légzésem, de nem tudtam levenni a szemem az ajtóról, mert féltem esetleges hallucinációtól. Eszembe jutott, hogy azt mondta a kisujjamat mozdítsam. Sikerült és az egész testem feloldott. Aznap éjjel nem akartam visszaaludni, vizet kortyolgattam és vidám témájú videókkal ütöttem el az időt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!