Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Meg lehet halni alvásparalízis...

Meg lehet halni alvásparalízis közben?

Figyelt kérdés
Alapból nagyon félős vagyok és gyakran van alvásparalízisem. A tegnapi volt az eddigi legrosszabb, annyira vert a szívem hogy komolyan azt éreztem itt a vég. Szerintetek meg lehet halni ily módon?
2020. szept. 11. 22:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak nem vagy 90 éves szívbeteg, akkor nem valószínű. Ámbár meghalni elvileg bármikor, bármiben meglehet, úgyhogy kár is ezen agyalni.

Az alvásparalizistől meg nincs miért félni. Hamarabb elmúlik, ha nem parázol rá.

2020. szept. 11. 22:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Szervezeted önként nem tudja megölni önmagát.
2020. szept. 11. 22:23
 3/12 A kérdező kommentje:
De ha annyira felpörgeti a szívem a félelem hogy szívrohamot kapok?
2020. szept. 11. 22:26
 4/12 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi :)
2020. szept. 11. 22:26
 5/12 Grimfox ***** válasza:
100%
Magától az alvásparalízistől nem. Legrosszabb esetben eszméletedet veszted az ijedtségtől, vagy kizökkensz, és meg tudsz mozdulni. Az alvásparalízis olyasmi, mint a pánikroham, csak nem tart olyan sokáig. Legalább is a félelem intenzitása nagyjából hasonló skálán mozog.
2020. szept. 11. 22:28
 6/12 Grimfox ***** válasza:
100%
Nem attól kapsz szívrohamot, hogy túlpörög a szíved, hanem attól, hogy valami elzárja a szív körül futó erek egyikét. A halálfélelem amit érzel a paralízis velejárója, nem valós veszély. Ahogy fentebb írták, ha szívelégtelenségben, vagy hasonlóban szenvednél, akkor jelentene némi veszélyt, de egy egészséges szívű ember nincs életveszélyben.
2020. szept. 11. 22:30
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy voltam évekig pánikbeteg és olykor nagyon felpörgött a szívem. Olyankor alig kaptam levegőt, legyengültem meg minden bajom volt, nem kellett hozzá alvásparalizis sem, mégis élek...

Voltak amúgy nekem is durva alvásparaéiziseim, de azok közben én nem éreztem fizikailag semmi különöset. Mármint pl szaporra szívverést. Pedig féltem.

2020. szept. 11. 22:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg akarod magad nyugtatni, akkor az en velemenyem szerint a paralizisben vagy testelhagyaskor torteno csunyasagok csak a sajat felelmeid pillanatnyi kivetulese. A paralizisnel egyertelmu, hogy csak almodsz, hogy miert nem tudsz megmozdulni, az agyad kreal egy választ rá. De ha eszedbejut, hogy azt te magad talalod ki, akkor nem para annyira. Na meg ha ettol felsz alvas elott, mint en neha korabban, akkor csak tudatositani kell, hogy ezt csak te talalod ki pont azert mert felsz, es igy nincs is mitol felni. Igy nem is jon letre ilyeszto kep.

Legalabbis en erre jutottam.

2020. szept. 11. 22:41
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!:)

Utolsó: mindig győzködöm magam közben, hogy ez nem a valóság de nem tudok megnyugodni mert nagyon félős vagyok. Valahogy ki kell bírnom a továbbiakban.:)

2020. szept. 11. 22:56
 10/12 Grimfox ***** válasza:
100%
A paralízis alatt viszonylag szabadon tudsz lélegezni, és általában pislogni is. Egy nagy belégzés után zárd szorosan össze a szemed, hogy szinte már fájjon, és tartsd bent a levegőt, amíg csak tudod. Próbáld meg feszíteni a benntartott levegőt. Mindkettő akaratlagos cselekedet, és elvileg jó esély van rá, hogy kizökkent.
2020. szept. 12. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!