Nem emlékszek az álmokra amiket álmodok. Mi lehet ennek az oka?
Ellene nem hiszem. Viszont én csak akkor szoktam emlékezni az álmaimra, ha az esti alváskor megébredek, és visszafekszem, és a visszafekvés utáni alvás utáni (de szép) álomra mindig emlékszem.
Megoldás? Nem tudom. Állíts be egy ébresztőórát hajnali 3-ra, majd feküdj vissza, szerintem emlékezni fogsz rá.
Mellesleg valóban, ha jól tudom, a REM fázis utáni szakaszban, tehát a legmélyebb alvási ponton álmodik az ember.
Ha ebben a szakaszban ébresztenek fel, akkor emlékszel az álmodra.
Mi köze az álomnak az iq-hoz? Semmi.
Én úgy tudom hogyha elalvásod után olyan 7 órával ébredsz fel akkor emlékezni fogsz az álmodra. Ez nálam általában igaz, pl most hogy nyár van van amikor 11 órakor vagy még később kelek, és sosem emlékszem az álmomra.
hmmm... én pl mostanában sokszor álmodok, de nem emlékszem rá, v csak 1-1 részletáére... pl hogy mostanában sokszor kell álmomban metróznom:P
Engem az zavar, hogy emlékszem, hogy álmodtam, de nem tudom mit:P
19/f
Az IQ és az álom összekavarása baromság, ezerféleképpen meg lehet cáfolni.
Az egyes embereknél különben is változó az álomra való emlékezés - én pl. elég intenzíven és rengeteget szoktam álmodni, de 2 hete meg egyáltalán nem emlékszek egy álmomra sem. A párom, aki nagyon fejlett agyilag és hogy úgy mondjam, gondolkodó ember, hétköznap sosem álmodik, mert hajnaltól estig dolgozik és eleve rosszul alszik. Egyedül hétvégén szokott emlékezni, amikor 7 fele felébred és viszonylag jobban alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!