Mit jelent az, hogy valaki erős?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert sokak szerint annyit jelent összesen, hogy alattomos módon kell viselkedni, és ellent kell mondani a másiknak, meg annyit, hogy utálni kell azokat, akiket gyengévé tettünk, mert az nem gyengeség, az utálósat játszani és gyűlölni nyilvánosan. Nem tudom, tiszerintetek mit? Olyan érzésem VAN, hogy sokan csak a Csernus Imrét és a Jézus Krisztust tartják erősnek.2016. febr. 12. 11:06
1/18 A kérdező kommentje:
a kérdéshez még hozzáfűzve, biztosan vannak önálló gondolataitok is ebben a kérdésben, de óhatatlanul eszembe jut két dalszöveg is: a szeresd őt, aki gyenge, szeresd őt, aki fél, szeresd őt, aki vesztes, akit azzá neveltél" és aztán a másik"vigyázz, ha angyal, vigyázz, ha angyal, vigyázz, ha eltalál a szárnyaival, miért rossz, amikor elhagy, és miért jó, ha átölel, mért örökre elérhetetlen, amikor itt van egész közel, vonzereje biztos tudatában, derűs, szelíd és gyengéd, azt mondja szeret, de tudom, hogy gyűlöl, ahogy az ERŐS gyűlöli a gyengét." És még biztos sorolhatnám, nektek mi jut arról eszetekbe, mi számít gyengeségnek?
2016. febr. 12. 11:13
2/18 A kérdező kommentje:
A Menyhárt Jenő-féle igazán jól fogalmaz szerintem, nem is tudok ellene mit tenni, sose tudtam, de belátom, időnként mintha én is utálnám az erőset
2016. febr. 12. 11:15
3/18 A kérdező kommentje:
ha vannak hasonló hozzászólásaitok, esetleg komolyabb költők, tényleg, nekem mindig ez a kettő ugrik be, óhatatlan
2016. febr. 12. 11:16
4/18 A kérdező kommentje:
a felfelé emelni és lefelé kart nyújtani volna az erősség, de ahhoz tényleg nagyon erősnek kell lenni, belátom, talán még a nagy krisztánál is erősebbnek, én azt úgy utálom, amikor valaki lefelé rúg és felfelé kapaszkodik, de már olyat is láttam, majd szóljatook mindenképpen valakihez valamit abban a kérdésben is
2016. febr. 12. 11:27
5/18 anonim válasza:
Lol ilyen eszme futtatast meg nem is hallottam az hogy valakinek nincs erkolcse es eltapos masokat az GYENGE nem erős lehet ereje van de ami miatt rosszra hasznalja az az sajat erkölcsi gyengesége
6/18 Legoman válasza:
Nem az az erős, aki a legnagyobbat tudja ütni, hanem aki minden ütés után felbír állni.
Gyenge nem az, aki nem tud felállni egy ütéstől, hanem az, aki nem is akar.
7/18 A kérdező kommentje:
A tobbit nem kell megszokni
2016. febr. 12. 21:25
8/18 A kérdező kommentje:
Vannak majd meg gondolataim
2016. febr. 12. 21:44
10/18 anonim válasza:
Előszőr is fontos hogy ne legyen semmilyen rossz szándék az emberben. Az élet tele van kihívásokkal. Mindenki kap pofonokat az élettől. Sajnos a legtöbb ember átveszi a negativitást. Aki viszont a sok rossz dolog után is fel tud állni, pozitívan, jószándékkal hozzáálni a dolgokhoz és az emberekhez, az az erős. Ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!