Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Meditációban hogyan lehet...

Meditációban hogyan lehet kizárni a külső hangokat? Egy szobában élünk a szobatársammal, és ha csak egy kicsit is mozog, kizökkent

Figyelt kérdés

De meditálni szeretnék, viszont így nem tudok koncentrálni, mivel mindig késztetést érzek, hogy kinyissam a szemem, mert nem tudok úgy meditálni, hogy ő közbe mászkál előttem

Egy szobás helyen élünk mivel ez volt a legolcsóbb, ja és nem vagyunk barátok csak szobatársak :\

2015. márc. 8. 11:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A meditáció az, amikor egyszerre érzékelsz mindent, de mégse koncentrálsz egy dologra.

Mikor te arra koncentrálsz, hogy ne gondolj semmire akkor nem meditálsz.

Szóval amikor egy kis hang is zavar, akkor te nem meditálsz. A koncentrációból zökkent csak ki.

Csak érezd ahogy ki- és beszívod a levegőt és ezzel együtt minden hangot és tested minden porikáját.

Amikor úgy érzed elgondolkoztál valamin, ne osotorozd magad hogy jajj már megint...hanem bocsáss meg magadnak és tárj vissza a levegő vételhez. Csak egy játék.

Én inkább mozgás közben szoktam csinálni, buszon ülve, mindig nyitott szemmel.

Amikor magába menekül valaki, akkor az is egy szélsőség. Hogy jajj ne gondolj semmire semmiféle képpen + síri csend, sötétség.

2015. márc. 9. 23:09
 12/13 anonim válasza:
A 11-es jól leírta a lényeget. Segíthet, ha nem kizárod, hanem beépíted a külső zajokat, és azt mondod ilyenkor magadban, ha valami megzavar, hogy ez még inkább hozzájárul az ellazulásodhoz.
2015. márc. 18. 15:15
 13/13 A kérdező kommentje:

Lecsibbadok csutra, nem is érzem a végtagjaimat, de teljesen tudatos vagyok, hol kevesebb hol több gondolattal, akkor érzem mélyebb szinten magam mikor kevesebbre gondolok, de az még nem megy, hogy semmire se gondoljak..

Igen, elfogadom a külső zajokat ez már megvan, igyekszem előnyre fordítani..de nem egyszerű, és sok gyakorlást igényel

2015. márc. 19. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!