Egy videóban a külső megfelelést magyarázza egy középkorú férfi, hogy egy körbe vagyunk zárva! Melyik ez a videó?
Olyasmire emlékszem, hogy külső megfelelést magyarázza, hogy aki abból a körből kilép, az örült, ezért probál mindenki a körön belül maradni.
Köszi ha valaki tudja, hogy mit keresek és be is írja ide :)
Te most viccelsz? Remélem hogy igen...
Amit én mondok, az egy "magyarázós" videó az élet sajátosságairól, hogy van egy képzeletbeli kör, ahonnan aki kimegy, azt örültnek nézik, ezt hívják elfogadási görbének (vagy hasonlónak), ezért probál meg mindenki alkalmazkodni a világhoz.
Ez a téma teljesen agykontroll, amiről én beszélek.
igen :D
köszi!
Én voltam a "vicces".
Köszönöm én is az igazi videót!
Megnéztem.
Icke alapvetően érdekes témát boncolgat.
Csakhogy szerintem nem kényelmi zónának kellene nevezni azt a bizonyos kört, hanem "társadalmi elfogadottság"-nak. Az egyént addig nem bántják, zaklatják, zargatják, amíg ezen a zónán belül marad, ezt jól mondta. Csakhogy ahhoz, hogy ezen a zónán kívülre kerüljünk, már az is elég, hogy születésünknél fogva különbözőek legyünk. Elég például a szokásosnál nagyobb orral születni, a többi ember egész éltünkben szekálni fog. Mi nem léptünk ki szándékosan ebből az elfogadottsági körből, mégis úgymond kivet, kiközösít bennünket a társadalom. Vagy például elég, ha nem viseljük el azt, amit a többség, mert a tűréshatárunk átlag alatti, például a zajos szomszédoknak (akiket a többség elfogad, lévén ők maguk is zajonganak, primitív módon sz..va a többiekre, sajnos ez a normális) szóvá tesszük, hogy nagyon irritálóak, akkor nem ők lesznek a fekete bárány, hanem mi leszünk a hőzöngő tirpákok mindenkinek a szemében. Összefoglalva, sok esetben nem tehetünk arról, hogy átlépjük ezt a kört, vagy határt.
Van olyan, hogy személyes komfort zóna, de ez mást jelent. Ezt mi definiáljuk saját magunk számára. Ezt lépi át a többség, akik azt gondolják, hogy éppen mi léptük át az elfogadottság körét.
Tudom, zavarosnak tűnik, csak megpróbáltam egy kicsit rendet tenni a fogalmak között. Értem én, hogy Icke valójában csak azt akarta megmagyarázni, hogy miért van az, hogy a hozzá hasonlókat (az "ébredőket") bolondnak titulálja az emberek többsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!