Hogyan legyek pozitív gondolkodású, ha körülöttem minden negatív?
"szét vagyok esve külsőleg-belsőleg, az önértékelésem, ami sosem volt sok, most már jócskán a minuszos tartományokban mozog...mit mozog, rohamosan zuhan..."
Azt vágod, hogy ezzel a kijelentéssel te eldöntötted a lényeget?
Körülöttem meg minden pozitív, csak én vagyok rohadt negatív. És amikor muszáj felébrednem és bevallani magamnak sajnos nem találok semmi mást csak azt, hogy negatív vagyok.
Van munkád?
Milyen adósságod van?
A család mit tesz ami rosszul esik neked?
Hogyan tudnának segíteni?
Hogyan legyél pozitív???
Hát gondold végig!!!
Ennél már csak jobb lehet!
Először is szokj le erről a rossz szokásról, hogy arról beszélsz, amit nem akarsz, amit nem szeretsz, amit utálsz. Beszélj inkább arról, amit szeretnél, amit akarsz. Ezt nehéz megtenni? Persze, hogy nehéz, mert hozzá vagy szokva, hogy így gondolkodsz állandóan. Állj meg egy pillanatra és gondold át, hogy miről gondolkodsz, milyen helyzetről hogyan vélekedsz. Ez nem egyik napról a másikra fog menni. Minden nap egy kicsivel többet fogsz pozitívan gondolkodni, de csak akkor ha szeretnéd, és eszedbe juttatod magad erről.
DE nagyon fontos, hogy a pozitív gondolkodás nem elég. Ehhez cselekedetnek is társulnia kell. Ha nem csinálsz semmit, semmi sem fog változni.
"Lassan 1 éve nincs munkám, fülig úszunk az
adósságban, nincs mivel fűteni, vacogunk a lakásban,
szét vagyok esve külsőleg-belsőleg, az önértékelésem,
ami sosem volt sok, most már jócskán a minuszos
tartományokban mozog...mit mozog, rohamosan
zuhan...a családom nem mond semmi rosszat nyiltan,
de érzem, hogy engem hibáztatnak a helyzet
miatt...soroljam még?"
És ezek után még pozitív akarsz lenni? Hát sok szerencsét!
Vannak világok, amiket kinövünk. Megharcolunk érte, benne élünk, aztán meg érezzük a késztetést, hogy egy újat hódítsunk meg. Ugord csak át az akadályokat, merj csak hinni abban, hogy képes vagy legyőzni a nehézségeket, merd elengedni a biztosat a bizonytalanért, hiszen ha hiszel abban, hogy nincs vége a világnak azután, ahol most vagy, és mindig csak jobbat kaphatsz attól, amiben épp élsz.
Oravecz Nóra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!