Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Van akármilyen bizonyíték...

Spilerke kérdése:

Van akármilyen bizonyíték arra, hogy a tudatos álom nem csupán egy begyakorolt álom, ami egyáltalán nem tudatos?

Figyelt kérdés
Volt már néhányszor tudatos álmom, de felébredéskor mindig eszembe jut az a gondolat, hogy most valóban tudatos álmom volt, vagy esetleg azt álmodom, amit már előtte begyakoroltam. Nem találtam erre tudományos választ, vagy kutatást, ami bizonyítaná a tudatossagot. Szeretném meghalgatni az ellene és mellette szóló érveket, tehát olyanok beszámolóját várom, akiknek mar volt tudatos álma.
2014. okt. 5. 13:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem muszáj filmet nézned sem gyakorolni a tudatos álmot. Elég csak az, ha elképzeled, hogy milyen lenne tudatában lenni az álmaidnak. Ez a gondolat lehet tudatos, tudatalatti.

Az ilyen álmokat egyszer mindenki megéli, de aki többet foglalkozik ezzel a témával valószínűleg nála gyakrabban jelentkeznek az ilyen álmok. Nem mondom, hogy naponta-hetente, hanem hogy havonta-évente egyszer-kétszer.

Én kíváncsi lennék olyan kutatásra, ami a tudatos álomra épül, de nem találtam az interneten ilyet ezért tettem fel a kérdést megköszönném, ha linkelnétek nekem egy olyan oldalt, ami tudományosan körüljárja ezt a témát.

2014. okt. 8. 15:54
 12/17 anonim ***** válasza:

ellentmondás van a kérdésedben

tudatos álom ami begyakarolt nem tudatos álom

akkor mégse tudatos álom

A TUDATOS ÁLOM DEFINÍCIÓJA

Tisztában vagyunk tudatállapotunkkal (Tehát pontosan tudjuk, hogy ébren vagyunk-e vagy álmodunk)

Tisztában vagyunk azzal, hogy szabadon dönthetünk (Például nem kell elmenekülnünk rémálmaink álomalakjai elől, más döntési lehetőségünk is van.)

A tudatállapot tisztasága (Megszűnik az álomtipikus zavarosság, a tudatállapot homályossága.)

Az érzékelések tisztasága (Ugyanúgy szagolunk, ízlelünk, hallunk, látunk és érzünk, mint ébren.)

Tisztában vagyunk éber életünkkel (Tudjuk, kik vagyunk, mit csináltunk az előző nap, sőt, még azt is, hogy mit akartunk ettől az álomtól.)

Tisztán emlékszünk álmainkra (Normális emlékezetünk ugyanúgy funkcionál, mint ébren, tehát emlékszünk álmainkra, de különösen a tudatos álmokra.)

2014. okt. 8. 17:24
 13/17 A kérdező kommentje:

"ellentmondás van a kérdésedben

tudatos álom ami begyakarolt nem tudatos álom

akkor mégse tudatos álom"

Csak számodra lehet ellentmondásos a kérdés. A begyakorolt álom nem tudatos álom, mivel nem vagy tudatában az álmodnak, csak arról álmodsz, hogy tudatában vagy az álmoknak.

Te saját magadat definiálod, mert hiába mondom már nem is tudom hányadszorra, hogy a tudatos álom csak az elme játéka, ami a tudatosságot szimulálja. Az emlékek, gondolatok, képek, hangok, érzések amelyeket az elménk tárol, abból épülnek fel az álmok, tehát a kellő információk megvannak, hogy alapvetően szimuláljuk a tudatosságot ez nem lehet mérvadó egy ilyen kérdésnél legalábbis én ezt gondolom.

2014. okt. 8. 18:38
 14/17 anonim ***** válasza:
Akkor az ap meg az oobe is az elme játéka...
2014. okt. 9. 11:51
 15/17 A kérdező kommentje:

Bizony az AP lehetséges kialakulási okai már ismertek: [link]

Úgy tűnik, hogy a testen kívüli élményekről szóló ezotérikus nézeteid sincsenek biztonságban:

[link]

2014. okt. 9. 15:57
 16/17 anonim ***** válasza:
ÉN nem is foglalkozok ilyesmivel csak élvezem a tudatos álmaimat...
2014. okt. 10. 14:18
 17/17 anonim válasza:

Sziasztok! Mostanában ritkán álmodom, és akkor is csak az előző napomban történt dolgokat belefűzve vannak az álmaim. Viszont ovodás koromban minden éjjel álmodtam valamit és álltalában minden álmomnak az volt a vége hogy meghaltam.. (sose néztem öldöklős filmeket)Aztán néha már rettegve feküdtem le aludni,előre féltem a borzasztó álmoktól amikből bőgve keltem fel,és valahogy magamtól rájöttem erre a tudatos álom dologra, amiről hozzá tenném h most hallok először. :D

Szóval mikor elkezdett az álmom félelmetessé válni, azzal nyugtattam magam h "ez csak álom, szóval most fel is kelek!" És mindig bejött! utána már mindig ezt a módszert alkalmaztam

2014. okt. 20. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!