Az agykontroll miért van az " Ezotéria " kategóriában?
Kedves Dexter!
Most látom, hogy terjedelmes hozzászólásainkkal milyen pompás reklámfelületet teremtettünk mind az agykontroll tanfolyam hirdetésének, mind pedig egy klinikai gyógyszerkísérlet felhívásának! :-)))
Kedves Dexter!
Időközben felmerült bennem egy alapvető kérdés, ha már az agykontroll témából idultunk ki eredetileg:
Mivel az agykontroll is meditatív tudatállapotot feltételez (alfa agyhullámokkal), gyakorlatilag ennek az előnyeit használja ki, érdekelne, hogy Neked önmagában a meditációról mi a véleményed. El tudod képzelni, hogy van valami haszna, esetleg bármi előnyös hatása az agyra? Azért írtam inkább csak agyat, mint fizikai szervet, nem pedig elmét, mert már kiderült, hogy az az álláspontod, hogy „szigorúan biológiai lények vagyunk” (amit én nagyon máshogy látok egyébként), és nem tudom eldönteni, hogy ebben a koordináta rendszerben az elme még értelmezhető-e, csak a lélek nem (bár feltételezem, hogy az előbbi azért még igen.)
Lényegében olyan szempontból érdekelne, hogy a magának a meditációnak (mindenféle agykontroll technika nélkül) szerinted van-e valami tudományosan igazolt alapja, mérhető hatása az agyra, vagy esetleg ez is "áltudomány".
Köszönöm, ha erről is megírod az álláspontodat.
Üdvözlettel, Vera
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!