Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Az agykontroll miért van az "...

Az agykontroll miért van az " Ezotéria " kategóriában?

Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 17:11
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
91%
Egy bizonyos alkoholszint után meg jönnek a reptoidok aztán visznek az űrhajóra.
2013. dec. 7. 19:38
 12/43 anonim ***** válasza:
91%
Világvége! le fogom győzni a másnaposságot az agykontroll segítségével. xD
2013. dec. 7. 19:43
 13/43 anonim ***** válasza:
68%
Már én is próbáltam, nem sok sikerrel. De hátha neked sikerül. :-D
2013. dec. 7. 19:47
 14/43 anonim ***** válasza:
68%

Erre mondják: próba

cseresznye. :D

2013. dec. 7. 19:59
 15/43 anonim ***** válasza:
91%

De még mennyire! :-D

Kellemes ünnepeket srácok

2013. dec. 7. 20:04
 16/43 anonim ***** válasza:
Jo drága egy ilyen Ak iskola. Ha valóban mûködne akkor nem kerulne pénzbe a tanitása!
2013. dec. 7. 21:15
 17/43 anonim ***** válasza:
Milliós (ha nem milliárdos) iparág. A sok marhát elég rendesen lehúzzák.
2013. dec. 7. 21:25
 18/43 anonim ***** válasza:

Látom a lepontozó manó színre lépett, de majd rájössz, hogy

ezért kibannolnak!

2013. dec. 7. 21:26
 19/43 Passiflora ***** válasza:
14%

Kedves Dexter Morgan!

Tökéletesen igazad van abban, hogy az agykontroll, vagy bármi más „áltudományos” módszer alkalmazása nélkül is történtek, történnek az orvosi prognózisra rácáfoló, látszólag „megmagyarázhatatlan” gyógyulások.

Ott van például Anita Moorjani orvosilag dokumentált esete, aki végstádiumú nyirokrendszeri rákból elképzelhetetlen gyorsasággal felépült, azok után, hogy közel másfél napra kómába esett, a szervei sorra mondták fel a szolgálatot, és az őt kezelő hongkongi kórház onkológusai szerint kevesebb, mint 36 óra volt hátra az életéből. Miután magához tért a kómából, az MR vizsgálat által citrom méretűnek diagnosztizált, a nyakától a hasáig képződött daganatok mérete 4 nap alatt 70%-kal csökkent, pár héten belül pedig sem képalkotó eljárással, sem nyirokcsomó-, illetve csontvelő biopsziával nem találták rák nyomát a szervezetében.

Bár feltételezem, hogy mindaz, amit halálközeli élményként átélt, az ő elmondása alapján a létezés egy másik síkján megtapasztalt, és aminek tulajdonítja a hihetetlen gyorsasággal végbement teljes gyógyulását, az szkeptikus szemlélettel még annál is százszor kevésbé hihető és elfogadható, mint az agykontroll (feltételezett) hatásmechanizmusa.

De folytatva az eredeti gondolatmenetet, azt szerettem volna megkérdezni Tőled, hogy abból a tényből, hogy léteznek spontán, látszólag megmagyarázhatatlan gyógyulások, szerinted levonható az a következtetés, hogy az agykontroll, mint módszer nem működik?

Nem vagyok biztos benne, hogy jól értelmezem, amit írtál, de Te esetleg úgy gondolod, hogy az a rengeteg állapotjavulás, gyógyulás, amit az agykontroll alkalmazói a beszámolóik szerint megtapasztaltak, 100%-ban bekövetkezett volna enélkül, spontán módon is?

Én valóban nem vagyok jártas a tudományos verifikáció témakörében, és ha ez alatt olyasmit értettél, mint pl. kettős vak, placebo kontrollos klinikai vizsgálatok az agykontroll technikák hatékonyságának igazolására, akkor arra valószínűleg még várnia kell egy darabig annak, akit ez tudna meggyőzni. :-)

(Bár ki tudja, időnként érik az embert meglepetések – én például kb. két héttel ezelőttig abban a hitben éltem, hogy homeopátiás szerekkel nem történtek ilyen klinikai vizsgálatok, aztán amikor vettem a fáradságot és utánajártam, kellőképpen meglepődtem, hogy ez mennyire nem igaz, és őszintén szólva kicsit hülyén éreztem magam, amiért korábban hittem ebben a kérdésben azoknak, akik sokszor, sok fórumon és „jó hangosan” valótlant állítottak ezzel kapcsolatban.)

Ami a Kérdező felvetését illeti, én sem tudom, hogy hol lenne jobb helye az agykontroll témakörnek, mint az ezotéria témakörben – kíváncsi lennék az Ő véleményére.

Engem mondjuk nem zavar, hogy itt van – elég új vagyok a GyK-en, de úgy látom, ezotéria címszó alatt békésen megfér itt egymás mellett elég sok minden, a meditációs technikáktól az olyan jellegű kérdésekig, hogy hogy álljak bosszút a szenyó matektanáromon vudu bábút bökdösésével. :-)

Jigsaw, Téged nem beszélnélek le az AK bevetéséről a másnaposság elleni küzdelemben, de szerintem lehet, hogy két liter tej látványosabb eredményt hozna (ez irányú tudományos verifikáció híján is sokan hisznek a módszerben :-)

Próbálom még megérteni a 16. hozzászóló által levont következtetést, miszerint:

„Jo drága egy ilyen Ak iskola. Ha valóban mûködne akkor nem kerulne pénzbe a tanitása!”

Lehet, hogy már túl késő van, vagy simán csak a „női logika hiányosságai” örök problémakörébe futottam bele (mármint a sajátomé, mielőtt valaki esetleg félreértené :-) , de nem értem ezt az érvelést.

Ezek szerint úgy működik a világ, hogy csak az kér pénzt a munkájáért ellenszolgáltatásként, aki cserébe valami használhatatlan dolgot szolgáltat, aki meg valami hasznosat, „működőképeset” ad a többieknek, azokat meg onnan lehet felismerni, hogy mind ingyen, karitatív alapon teszik a dolgukat?

Ha még visszanéz esetleg ide a kedves hozzászóló, és van ideje, kedve kifejteni, hogy hogyan is értette ezt, akkor azt megköszönöm, mert tényleg szeretném megérteni a gondolatmenetét.

Üdvözlettel: Vera

2013. dec. 8. 01:07
 20/43 anonim ***** válasza:

Kedves Vera!

Tudod az ember agy a világ legjobb szimulációs "szoftverével" van felszerelve, aminek döbbenetes ereje van. Amit az áltudósok tapasztalatnak hívnak, az az esetek döntő többségében egy ilyen agyi szimuláció során alkotott modell. Bizonyos emberek 100%-osan megvannak győződve egy halucináció, képzelgés, vagy álom valóságosságáról. Nyílván ha az említett páciens kómában feküdt, ott valószínűleg a legutóbbiról van szó (álmodott). Az álltalad leírt eset ráadásul nem számol be arról, mi volt a gyógyulás kiváltó oka. Valószínűleg azért nem teszi ezt meg, mert az orvosok sem tudják. Az egyetlen rendlekezésünkre álló magyarázat a páciens szubjektív megítélése, ez azonban egyátalán nem bizonyíték arra, hogy létezik a "létezés egy másik síkja", a fentebb említett okok miatt. Egy gyógymód bizonyítása során nem lehet figyelembe venni sem a kezelőorvos, sem a beteg szubjektív véleményét. Ha nincs magyarázat, nem szabad téves következtetéseket levonni és spekulálni. Ilyenkor ki kell mondani: nem tudjuk mitől gyógyult meg a beteg.

A következtetés, miszernt az agykontroll mint módszer nem működik, nem abból vonható le amit írtál, hanem abból hogy nincs tudományos bizonyíték a működésére.

Nem beszélhetunk rengetek állapotjavulásról. Ezek a javulások az esetek 90%-ban személyes beszámolók, amiknek a hitelessége is kétséges. "Képzeljétek az ismerősöm meggyógyult az agykontroll segítségével és nekem is sokat segít" és hasonlók. Ezek nem dokumentált esetek, amik nem ellenőrzött körülmények között zajlottak. Innentől kezdve irreleváns a kérdés, hogy akkor is meggyógyultak-e volna ha nem alkalmazzák az agykontroll módszereit, hiszen nincsenek hiteles adataink, sem statisztikáink. Egyébként érdemes itt megjegyezni, hogy az áltudosók valamiért irtóznak a módszereik klinikai vizsgálatától. Nem azért, mert ha az emberek tudnák hogy ezek bizonyítottan nem működő módszerek, akkor nem vennék meg az ezós könyveket, nem mennének el tanfolyamokra, sem gyógyítókhóz, sem látókhóz meg egyéb kuruzslókhoz? Nem azért, mert az áltudományokra épült iparág alapja az emberi tudatlanság és hiszékenység? Érdemes ezen elgondolkodni.

2013. dec. 8. 02:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!