Miért van az, hogy két testvér közül az idősebbik szinte miden esetben alacsonyabb?
- számtalan testvérpáron megfigyeltem már, hogy a fiatalabbik
1) magasabb
2) intelligensebb / talpra esettebb
3) szebb
- szerintem nem lehet, hogy miden alkalomnál különböző családoknál mindig az első kapjon rosszabb géneket.....
-szerintem ennek valami pszichológia oka van ... ha pszichológia okokból ilyen látható különbség alakul ki ... ami szinte törvényszerűen játszódik le a szemük láttára az mar enged következtetni valamire ...
*- ha ez így működik akkor az agykontroll által hirdetett gyógyulásokban is kell lennie valaminek
mi erről a veteményetek ?
érdekes, nálunk nem így van, sőt a környezetemben sem...
tesómnál okosabb vagyok, jobb melóhelyen dolgozok, nagyobb a testalkatom is...
Én a húgomnál alacsonyabb vagyok, viszont elnézést, de a húgom ütődött..szépség kérdést nem tudom megítélni, kifejezetten nagy eltérés nincs.
De azt már hallottam, hogy ha a második gyerek túl korán jön, akkor az első rovására megy, tehát az idősebb nem lesz olyan sikeres, önbizalomhiányos vagy kezelhetetlen lesz felnőtt korában is.
1. Attól még, hogy te pár esetben így láttad, nincs mindig mindenhol így. Ez hibás feltételezés.
2. Ha így is lenne, akkor sincs okunk feltételezni azt, hogy pszichológiai oka van, mert ellentmond annak, amit tudunk.
Ha kimutatod, hogy ez sokszor így van, ÉS kitalálsz egy értlemes hipotézis arra, hogy hogy működhet ez a pszichológiai hatás ÉS alá tudod támasztani, akkor van értelme ilyenről beszélni. De ez már az első lépésnél csúfan megbukott, mert ez egyszerűen nincs így.
Kérdező, szerintem ez pont fordítva van :)
Én fiatalabb vagyok, és jóval alacsonyabb vagyok, mint a bátyám, és úgy vettem észre, hogy ez máshol is így van. A fiatalabbik mindig alacsonyabb, és nem azért mert még nem nőtt meg teljesen, akkor is alacsonyabb, amikor már felnőtt. De szerintem semmi köze ahhoz, hogy ki kap jó vagy rossz géneket, egyszerűen valaki magyasabbra, valaki alacsonyabbra nő. Maximum valaki régi rokon testalkatát örököltük, és akkor ezért különbözik a magasságunk, de ennek nincs köze a rossz és jó génekhez. Ha valaki magasabb, még nem biztos hogy jobb géneket örökölt,, és az okosság is csak hozzáállás kérdése, amit nem lehet örökölni. Aki sokat tanul, annak több idegpályája aktiválódik, és ezért jobban felfogja a dolgokat. Ezért van az, hogyha kisbaba korban sokat simogatnak egy kisbabát, akkor jóval fogékonyabb lesz az agya. Ha valakinek nincs születési rendellenessége az agyában, akkor tanulással simán lehet professzor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!