Mit tegyek, hogy ne törjenek be a gondolataim ha meditálni próbálok? Hogy ne zökkenjek ki?
Szerintem ne próbálj még hagyd egy kicsit a gondolat ürességet. Az egy rendkívül nehéz elérni, egyenlőre.
Kezd előbb a következő meditációval: Behunyod a szemed és hagyod, hogy jöjjenek a gondolataid, de nem avatkozol közbe, csak megfigyeled őket, csöndben. Látni fogod, hogy a semmiből jön és a semmibe megy! A gondolataid érzelmeid nem te vagy!
Na már most ha ezt tudatosítottad kb. 1 hétig kell gyakorolni utána. Utána folytasd a meditációt, amit írtam, de próbáld meg gondolat csendet elérni közben. Ne erőszakosan! Csak mindig egy kicsit, növelni a szüneteket. Ez kb még egy hét lesz. Ha már pár percig megbírod tartani a gondolat csendet utána, ki nyitott szemmel. Ez még egy hét.
Ezek után menni fog a gondolat csend (nekem 8 perc a rekordom), de mellette kell még gyakorolni.
Sok sikert!
Jógán azt mondják, hogy nyugi, ha elmész valamerre, akkor elmentél. Az is jó. Egyébként meg ha a légzésedre figyelsz, vagy a testedben más dolgokra (hideg, meleg, lazít, feszít), akkor elvben nincs annyi zavarás.
De a meditáció nem arról szól, hogy üres lesz a fejed - olyan nincs. Úgyhogy igen, csak gyakorolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!