Hogyan tudom kordában tartani a gondolataim?
Illetve mivel kéne nekem foglalkozni?
Nemrég utána néztem mi is ami velem történik...
Pontosabban a Dis*overy-n hallottam a tükörneuronokról, meg amiről ott szó volt, pontosan az zajlik le bennem is. Utána kerestem jobban, és könyvet is találtam.
Joachim Bauer: Miért érzem azt, amit te?
Ösztönös kommunikáció és a tükörneuronok titka
És igazából az van hogy ha találkozok valakivel, anélkül hogy megszólalna, "hallom" a gondolatait. A szem az pedig egyenesen drágakincs. Olyan érzésem van, mintha a szem egy "hangoskönyv" lenne, amit "hallok" a gondolataimmal.
De szimpla hangokból, meg hanglejtésekből is már érzem milyen érzések kavarognak a másik személyben.
Akkor is ez a helyzet ha pusztán levelezek valakivel. Ír valamit, és ugyan nem írja le az érzéseit, de én a gondolataimban érzem.
Ha lehet így mondani ultraempatikus vagyok.
Az a baj, ha bárhol vagyok ahol sok ember van, és ránézek valakire folyton azok a hangok vannak a fejemben, hogy mit érez, mire gondol stb. És sajna a rossz emberek tulajdonságait is átveszem. Tehát olyan érzések lesznek benne, amire a másik személy gondol, vagy érez. Pont ezért tudom mit érez a másik.
Érti valaki miről beszélek? Igazából az a helyzet, hogy amikor valakinek beszélek erről, elmebetegnek néz, holott pont hogy kevés ember tud ilyet.
Hasonlóan látom a világot én is, ez azért van mert okosabb vagy mint az átlag és látod ennek is megvan a hátrányai :-) tudatlanság=boldogság
tudás=problémák
De pont a tudás az egyetlen amiért érdemes szenvedni :-)
OM
Nem hallottam még hasonlóról, de értem, miről beszélsz, és szerintem nagyon szerencsés vagy. Ha javasolhatom, foglalkozz pszichológiával, orvoslással, esetleg rendőrségi kihallgatóként. Ezeken a helyeken biztos az ilyeneket keresik, mint te.
A rossz tulajdonságok átvételéről pedig annyit mondanék, hogy amilyen könnyen átveszed, olyan könnyen le is adhatod, ha tudatosul benned, hogy ha esetleg nem megfelelő a viselkedésed, és tudatosan akarod megváltoztatni. Pozitív irányba sokkal könnyebb befolyásolni az agyat, mint negatív irányba.:)
Én nem ennyire eősen, de szintén elég érzékeny vagyok az emberek gondolataira. Nem hallom, mit gondolnak, de akkor is tudom. Egyszerűen nem lehet elmagyarázni, de tudom, mire gondolsz. :)
Bár én nem a konkrét, szó szerinti gondolatát érzem, hanem a lényegét. Á, tényleg nem tudom elmondani, sajnálom, hogy ilyen összeszedetlenül írtam.
Az okosság nem ezt jelenti. Ha úgy véled, hogy mégis, akkor van egy rossz hírem..
nekem ilyen képességem lenne én örülnék neki
én egyébként próbálom ezt de nekem nem igazán megy (megmondani h ki mit gondol/érez)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!