Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Nem tudok álmodni! MIT TEGYEK?

Nem tudok álmodni! MIT TEGYEK?

Figyelt kérdés
Hallottam hogy az ember egy éjjel kb. 5-ször álmodik csak nem emlékszik. Vagy úgy egy éve nem emlékszek egy álmomra se...Olyan rossz hallgatni a barátaimat, amikor mondják hogy ők ezt azt álmodták :S...Tudok azért vmit tenni hogy újra emlékezzek az álmomra?
2011. nov. 27. 22:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
mélyen alszol
2011. nov. 27. 22:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az álomnapló vezetés és a REM szakaszban kelés bevált módszerek az álomra emlékezésre.
2011. nov. 27. 22:44
 3/12 A kérdező kommentje:
"REM szakaszban kelés"? Nem értem... Bocsi nekem erről az R.E.M zenekar jut eszembe xD
2011. nov. 27. 22:47
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

> "REM szakaszban kelés"? Nem értem...

[link]

2011. nov. 27. 22:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Olvas utána a neten:). Dióhéjban annyi a lényeg, hogy főként a REM szakaszban álmodsz amit magyarul Gyors szemmozgásos szakasznak neveznek. Ha az alvás ezen szakaszában kelsz fel nagy eséllyel emlékezni fogsz az álmodra.
2011. nov. 27. 22:50
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm így már világos :)
2011. nov. 27. 22:50
 7/12 anonim ***** válasza:
Egyél sajtot lefekvés előtt, állítólag segít. Nem vicc.
2011. nov. 28. 13:29
 8/12 anonim ***** válasza:

közvetlenül elalvás előtt, félálomban (mikor már egy hajszál választ el attól, hogy elaludj) mondd magadban a következőt: "emlékezni akarok egy álmomra, emlékezni fogok egy álmomra."

nem baj, ha első nap még nem emlékszel, ezt többször egymás után csináld napokig.

2011. nov. 28. 16:14
 9/12 anonim ***** válasza:
amit az előttem szóló írt az jó. esetleg az it megpróbálhatod h előbb fekszel le, így többet alszol és eltolódhatnak úm az alvásfázisaid. vagy állíts be ébresztőórát nagyjából 15-30 perces időközökkel. most nem tudom pontosan meddig tart a rem (álmodó) fázis, de ha egyszer belecsipog az óra, tehát álom közben ébreszt, akkor arra emlékezni fogsz. vagy ha elsőre az álomra nem is, de arra igen h álmodtál.
2011. nov. 29. 01:24
 10/12 A kérdező kommentje:

# 8/9 Időpont tegnap 16:14

Úh tegnap kipróbáltam is bevált. Köszönöm a válaszokat! (:

2011. nov. 29. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!