Hipnózissal tényleg rá lehet venni embereket bármire, és arra utána nem fognak emlékezni?
Ezt egyszer kipróbálták abban a müsorban,amiben ilyen urban legendek valóságalapjait probálják bizonyitani (nem jut eszembe a cime)
És a válasz:nem lehet rávenni,amit nem akar megtenni az ember,azt hipnózisban sme teszi meg.
01:18 Tudomány és realitás szagot érzek, ki innen te bitang! Ez nem a racionális emberek gyűjtőhelye! Pfhejj
Amm, "Állítólag" a címe és számomra meggyőző volt amit ott mondtak/láttam. Valóban nem lehet.
Dehogy lehet. A hipnózisban sem hiszek, egyrészt mivel tudom, hogy egy olyan racionális embert is mint én próbáltak hipnotizálni, és nem tudtak. Aki pedig bele van merülve az ezotéria bugyraiba úgy meghipnotizálták, hogy ihaj.
Azt gondolom, hogy aki úgy érzi, hogy hipnotizálják, inkább meg akar felelni az élethelyzetnek, a hipnotizőrnek, és a maga hitének is. Így szimulálja a transzállapotot, és a hipnotizőr kérdéseinek megfelelően válaszol valamit, ami a "hipnotizált" alanyt is kielégíti szellemileg.
Apró dolgokra igen, és az illető még meg is magyarázza, miért tett olyat, amit ő maga sem tudja, miért tett. :) Egy kísérletben pl. egy előre beállított ablakkinyitás volt ilyen.
De olyat nem tudsz a személybe programozni, amit ő magától sosem tenne meg - pl. késsel nekiessen valakinek csak úgy.
Nézd meg a Keith Barry trükkjei című műsort.
Bár még így sem teljesen hiteles nekem, de elgondolkodtató.
Egy kis ízelítő: (de mindenképp nézd meg az összes részt, bár nem minden részben erről van szó)
Olyat fogsz megtenni, amit amúgy is megtennél, hipnózison kívül, csak a nevelés, konvenciók, gátlások visszatartanak.
Ha valamit nem tennél meg "ébren" azt hipnózisban sem fogod megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!