Mi a tudatalatti?
Van egy tudatos és egy tudatlan része az elménknek. A tudatos elme olyan információkat tárol, mely információk létezésének tudatában vagyunk. És gyakorlatilag, minden olyan információ, ami nem tudott megmaradni a fejünkben, szépen megy a tudatlan elménkbe(Tudatalatti), ami eltárolja ugyan az információkat, de nem vagyunk tudatában ezen információknak.
Legfeljebb agykapacitásunk 10%-át használjuk, bár a tudósok szerint ez csak 2%. Ez azt jelenti, hogy ha agyunk nagyobb százalékot lenne képes használni, akkor a logikánk kiteljesedetebb lenne, így az információkat jobban tudnánk rögzíteni különböző összefüggések alapján. Ezáltal a tudatalattiba kevesebb információ jutna és kevesebb dolog lenne aminek nem vagyunk a tudatában :)
Mindazonáltal a tudatalattinkban tárolódik, a magunkról kialakított képünk és a szokásaink. Így olyan dolgokat teszünk, aminek nem vagyunk tudatában. Például pókerezés közben a blöffölés jelei, mind tudatalatti dolgok, amiket észre sem veszünk, csak mások :) Vagy például le-fel mozgatod a lábad filmnézés közben. Ezt mondjuk az én tudatalattim csinálja velem és kb. félóra-óra múlva szoktam ráeszmélni csak :)
Azok az információk amik a tudatalattinkban tárolódnak, néha valaminek a hatására bekerülnek a tudatos elménkbe, átmenetileg. Ez a Déjá Vu(Dezsavű).
Ennyi jutott eszembe hirtelen. Ez amit leírtam az én agyam szüleménye, szóval lehet, hogy érdemesebb megkérdezni egy hozzáértőt :)
Mondjuk mindez filozófiai kérdés és mindenki azt hihet ezzel kapcsolatban amit akar.
Nem akarok offolni nagyon SteveShepard . . . ezt írtad: "Vagy például le-fel mozgatod a lábad filmnézés közben. Ezt mondjuk az én tudatalattim csinálja velem és kb. félóra-óra múlva szoktam ráeszmélni csak :)"
Ha a tudatalattid mozgatta a lábad akkor honnan tudod hogy fél óra volt? :D xD lehet hogy többet mozgattad . . . vagy lehet hogy csak egy két percig mert egy idő után megérzed hogy fárad a lábad . . . na mind1 csak egy kis dolgot hozzá teszek ha a tudatalattid cselekszik nem tudsz semmiről az időt se. Viszon én ehhez hozzá tennék egy kérdést, ha valaki skizo akkor ez a tudatalatti tőr fel ? és ha így van akkor az már az agy 90 - 98 % át használja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!