Hogyan lehet villámolvasni?
Figyelj, olvasd el a könyvet, ami 160 oldal, vagy !
Írsz nekem privit, hogy kell a könyvből kiiírt lényeg, ami 3 oldal összesen, és kipróbálod, tízenakárhányezres tanfolyam helyett, kinyomtatsz 3 oldalt, szerintem megéri, nem ? ;)
Itt a könyv!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
A "villámolvasás" egy olvasási technika, aminek a segítségével pillanatok alatt át lehet futni egy oldalnyi szöveget... Cikk-cakk vonalban haladó szemmozgással fentről lefelé haladva 1-2 perc alatt átfuthatsz az oldalon, nagyon kell közben koncentrálni, hogy a lényeget kiemeld magadnak!
Természetesen ez a módszer nem alkalmas szépirodalmi művek vagy versek olvasására, de remek módszer, ha dokumentumokat aktákat kell gyorsan átnézni.
Én ezt a módszert egy leírás alapján pár óra alatt sajátítottam el saját magamtól, de lehet kapni könyvet a módszerről vagy tanfolyamok is indulnak...
Szerintem nagyon könnyen megtanulható, és ha valaki egyszer megtanulja, utána automatikusan "működik", le sem lehet szokni róla! :-DDD
Mondjuk TANULÁSHOZ én nem alkalmaznám, arra egy másik módszerem van :
- először szép lassan, értelmezve elolvasom a tananyagot...
- másodszor úgy megyek végig rajta, hogy közben kijegyzetelem magamnak a fontos dolgokat vázlatszerűen...
- ezután a vázlat alapján megpróbálom önállóan felmondani magamnak... (ennyivel már meg is tanultam!)
Tehát (szerintem) a villámolvasás tanuláshoz azért nem alkalmazható, mert "nagyjából a lényeg" nem lesz elég ahhoz, hogy pontosan visszaadjam a tartalmat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!