Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi kerül egy teában 450 forintba?

Mi kerül egy teában 450 forintba?

Figyelt kérdés
Bemegy az ember Bp.-n egy teázóba, és 450-től kezdődnek a teák. Megveszed, kihoznak egy bögre forró vizet, egy teafiltert meg egy citromot. Ezen mi 450 forint? Hogy lehet, hogy a kóla, vagy bármilyen más űdítőital olcsóbb tud lenni, mint egy darab filter? És mi van akkor, ha egy pohár forró vizet kérek, s a filtert én hozom?
2019. júl. 12. 20:41
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
*egy kg citrom 500-1000 között van
2019. júl. 16. 19:38
 32/36 anonim ***** válasza:
Mert akik teát isznak képesek érte ennyit fizetni.
2019. júl. 16. 20:16
 33/36 anonim ***** válasza:

Nekem nagyjából minden italon egyformának tűnik a haszonkulcs.

Coca Cola: nagykerára 200 Ft alatt van literenként. Tehát 2,5 dl kb. 50 Ft. Ők adják 450-ért.

Egy csomag kávé (25 dkg) egy ezres. Annyiért már jó minőségűt kapsz. Nagyobb tételben még olcsóbb. Ebből kijön 40 kàvé. Tehát 25 Ft/kávé. Tejszínnel, cukorral legyen 40. Mennyiért is adják? 390. Igen, le kell főzni, de ez ugyanannyi energia, mint a vizet a teához felforralni.

De menjünk tovább:

Fél liter limonádé 790. Kell bele egy citrom, ez a te számítások alapján max egy 100-as, 2 evőkanál cukor, ez kb. 4-5 dkg. Legyen 5. Tehát egy kg cukor (200 Ft) kb. 20 limonádé. Tehát 120 ft-ból lesz 790.

3 dl Dreher 490. Egy 50 literes hordó 28 ezer. Tehát 3 dl max 170 Ft.

2019. júl. 16. 20:21
 34/36 A kérdező kommentje:
Igen, csak az a durva, hogy ha viszont a bolti árakat nézem meg, tehát ahol az átlagfogyasztó is veszi, ahhoz képest viszont csak a tea esetében van ilyen durva haszonkulcs. Mint írtam, a bornál, kólánál boltihoz képest mindössze kb. kétszeres.
2019. júl. 16. 21:00
 35/36 anonim ***** válasza:

De miért a bolti árát nézed? Ott van igazán torzulás.

A vendéglátó egységek nem a boltokban vásárolnak.

2019. júl. 16. 22:39
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

A limonádé abszolút reális áron mozog, van benne citrom/lime, cukor, szirup az ízesítésnek megfelelően, mentalevélből egy marék, citromlé, nem csapvíz, hanem általában szénsavas víz.

A tea a külföldről behozatott extra tealevelek miatt drága, amiket kifejezetten nehéz megtermelni és egészségesen tartani, a drága teák nem filteresek, meg is tudod nézni, hogy vagy sima extra levéldarabok, hanem van köztük szárított aszalt gyümölcs, gyömbér stb dolgok, ezeket sok külön helyről szedik össze, távolkeletről, és nem csapvíz van a kancsóban a jobb helyeken!

Ja azt elfelejtettem, hogy nem egy csészével kapsz általában, hanem a kerámia teáskancsó forrón érkezik az asztalhoz, benne a teafüved, amin átöntötték a forró vizet, és van benne jó 4-5 deci tea, amikhez bármit adnak, ha kérsz jobb helyeken és bizony az akácméz drága holmi, ahogy a felszeletelt citromkarikák is, amiket mellé tesznek, a tejszínről nem is beszélve.

Kevesen isszák üresen a teát(ahogy kéne), így a tea árát úgy nézd, hogy raknak bele egyesek 3 adag barnacukrot, vagy 4 kanál akácmézet, egy csészébe belenyomnak 3 kis citromszeletet, és tádám..

A teázóba, ahova én járok, a gyümölcsteához adnak aszaltgyümiket is egy kis tálkába mellé, abszolút rendben van az az ezres a teámra.

Amivel mostanában találkoztam, a márkára nem emlékszem, de a filter egy ilyen műanyag tasak lyukakkal, átlátszik, meg lehet nézni, mennyi minden van benne, apróra vágva, mennyi különböző helyről kell behozni, mellé pedig a levelek minősége is számít.

A limonádé 500 alatt rendkívül olcsó, ugyanazt itthon nem tudnám kis mennyiségben kihozni ennyiből, mert megveszem a szörpöt 1500, a mentabokrot(ami kb 2 limmonádába elég)-500, a szánsavas vizet-100ft, a citromot-100ft, a limeot, 200ft egy darab, a cukrot, 150 egy kiló..

2019. júl. 17. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!