Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi kerül egy teában 450 forintba?

Mi kerül egy teában 450 forintba?

Figyelt kérdés
Bemegy az ember Bp.-n egy teázóba, és 450-től kezdődnek a teák. Megveszed, kihoznak egy bögre forró vizet, egy teafiltert meg egy citromot. Ezen mi 450 forint? Hogy lehet, hogy a kóla, vagy bármilyen más űdítőital olcsóbb tud lenni, mint egy darab filter? És mi van akkor, ha egy pohár forró vizet kérek, s a filtert én hozom?
2019. júl. 12. 20:41
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Két értékelhető választ kaptam, amiben egyáltalán előkerül, hogy minek mi a nagyker ára. A többi meg üres okoskodás arról, hogy bizonybizony még a vizet is fel kell forralni és az is pénzbe kerül meg kéretlen tanács, hogy maradjak otthon. A szódáról egyébként azt írtam, hogy 100 forint, de még azzal is túloztam, a legtöbb helyen 50-ért megkapod, vagy még annyiért se. A pluszköltségekkel meg nem én okoskodok, hanem ti jöttök mindenféle baromsággal, miközben a TEÁRÓL volt szó, és nem másról. Nem a rezsi meg a tisztítószerek miatt van az, hogy egy tea 500 forint, hanem fingom nincs, miért, de mindenesetre a többi terméknél nem alkalmaznak háromszoros szorzót. Egy húszfilteres tea 400-600 forint, egy darab filter meg egy pohár forró víz nem lesz 500 forint, akárhogy számolom is, hogy micsoda brutális költségeket kell beépíteni a forralás meg a pincér munkadíja miatt.

Egyébként még a limonádé ilyen, ami hasonlóan röhejesen drága mindenhol (6-700-tól kezdődik), de azt legalább érteni vélem, mivel abba tényleg háromféle gyümölcs kell alaphangon, plusz édesítőszer. A teát továbbra is **vára nem értem, mert egy darab filter, ami kb. 30 forint meg egy pohár víz, de biztos csak nem számoltam bele a padlósúrolási költségeket meg a felújítást. Komolyan, ennyi erővel akkor legyen a rántott hús 10.000 forint, mivel a pincérnek bizony munkadíja van. Igen, értjük. A helyet meg ki kell bérelni, ezt is értjük. Ezzel együtt sincs semmi értelme annak, hogy a kóla vagy a szörp olcsóbb a teánál.

2019. júl. 13. 15:23
 22/36 anonim ***** válasza:
94%

Te komolyan nem érted, vagy csak örömödet leled az okoskodásban?

Mert továbbra is te csinálod, nem más.

Igen, a többi költséggel jövünk, mert fogd már fel, hogy TEA néven árulják, de attól még bele van építve a padlófelmosó ára is!

Muszáj!

Máshonnan miből teremtené elő a vállalkozó?

Ezek járulékos költségek, de nem lesznek az itallapon felsorolva, szerintem ezt már tényleg csak szándékosan nem akarja érteni, aki nem érti.

400-600 Ft, ezt is leírták, nagyon el vagy tévedve.

Egy normális teázóban nem a Pickwick-et kapod, hanem komolyabb dolgokat.

Nem 2, hanem sok értelmes és értékelhető választ kaptál. Csak te nem vagy képes értelmezni, mert nem akarod.

Nagyon sokan leírták, hogy mi a helyzet, ha nem fogadod el, a te dolgod, csak ha nem értesz hozzá, és el sem hiszed, hogy így megy, akkor mi a fenének írsz ki egyáltalán kérdést?

2019. júl. 13. 15:41
 23/36 A kérdező kommentje:

Te nem érted, hogy a rezsi meg a pincérek munkadíja MINDIG, MINDENBEN benne van. Ezzel jönni olyan, mintha azt írnád le, hogy képzeljem el, még a vizet is meg kell szűrni, mielőtt a csapba kerül. Tényleg? No shit Sherlock!

ÉRTEM, hogy minden ki***ott helynek van fenntartási költsége. Nem azt kérdeztem, hogy miért nem bolti áron adnak mindent egy kávézóban. Azt kérdeztem, hogy egy bizonyos terméket, a TEÁT, ami de, nagyon sokszor a tescós gagyi, miért áraznak sokkal többre, mint minden mást.

2019. júl. 13. 16:34
 24/36 A kérdező kommentje:
"Mer' fizetni kell a helyért, meg a pincéreknek, azér'. Mert nem boltban vagy, mindenféle pluszköltségek vannak.". Ööö, igen, ja, tudjuk, ezért van az, hogy egy sör is drágább egy sörözőben, mint a kisközértben. Csak a sör nem annyival drágább, mint amennyivel a tea.
2019. júl. 13. 16:36
 25/36 anonim ***** válasza:
A 450 nagyon baráti ár, általában többe kerül, 1000Ft-ba is akár. Nyilván nem kerül ennyibe a tea. A hangulatot, a hely bérleti díját, rezsit, a dolgozók fizetését, illetve az EU-ban legmagasabb magyar adókat kell megfizetni.
2019. júl. 15. 14:55
 26/36 anonim ***** válasza:
Eddig nem szóltam hozzá, de elárulom, hogy ezért adják ennyiért, mert képes vagy megvenni. Ennyi. Kereslet-kínálat.
2019. júl. 15. 15:51
 27/36 anonim ***** válasza:
Ez hülye.
2019. júl. 15. 17:00
 28/36 anonim ***** válasza:
90%

Mi a jó istent nem lehet ezen felfogni?

Azért kerül annyiba, amit te is leírtál, meg sokan mások is!

Dolgozd már fel, hogy ez az oka!

Akkor is, ha neked nem tetszik!

Képzeld, a kilós cukor sem 229 ft valójában, hiszen a cukornád ingyen is megterem, lehet a valódi cukor kijönne 10 forintból, de ki kell fizetned, hogy valakik felépítettek hatalmas feldolgozóüzemeket, meg többtízmilliós traktort vettek, meg napszámosokat tartanak, meg fuvarozókat, sőt még a vezetőség BMW-jét is ki kell termelni, meg a Maldív-szigeteki utat.

EZT fizeted meg minden termékben, ezt komolyan már csak egy fogyatékos nem érti.

De eg ygyakorlati példa, ha ennyire hülye vagy:

nyiss egy teázót.

Vegyél egy doboz Liptont, kb 400 Ft, van benne 20 filter.

Az darabonként 30 forint.

Ha bemegy a vendég, kér egy teát, te add neki 20 forintért.

Ne tegyél rá semmit, a helyet béreld a megtakarításodból, a berendezést szintén abból vedd meg, az alkalmazottak bérére kérjél kölcsön anyutól, a villanyszámlát be se fizesd, mer minek azt... Adót se fizess, ne is reklámozz, ja meg ne adj a teához se vizet, se cukrot, se citromot. Végül is csak teát kért az a nyomorult. Há megkapta, nem? Mit akar még? A sggét ne nyaljuk ki? Még víz is kéne? Pofátlanok ezek a mai vendégek.

Na, megcsinálod?

A kihagyhatatlan üzleti tervért nem számítok fel neked semmit, mer kúva jó fej vagyok.

2019. júl. 15. 17:07
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy hiába írták le neked többször, hogy miért 450 ft, nem bírod felfogni.

Nyiss akkor egy vendéglátó egységet és add anyagáron az ételeket, italokat..

2019. júl. 15. 23:07
 30/36 A kérdező kommentje:

Ti meg azt vagytok képtelenek felfogni, hogy a többi dolog nincs ennyire túlárazva. Még mindig nem azt kérdeztem, hogy miért kerül egy kávézóban bármi többe, mint a boltban, ti idióták. Értem, hogy a hangulatot, a hely árát, a pincérek fizetését stb. beleteszik a termékek árába és nem beszeráron adnak semmit se, de egy sör, egy deci bor, egy kávé vagy egy kóla nem kerül a bolti értékének a tízszeresébe, ellentétben a teával, aminek egy filtere 40-60 forint.

De rohadtul elegem van ebből a cselédperpatvarból, ezért inkább linkelek ide egy komplett itallapot, hogy a 80 IQ alattiak is megértsék:

[link]

Vizsgáljuk meg az árakat:

- kávék: 400-700 közötti sávban mozognak. Ezt nem vitatom. Kávébabot venni kell, a gépet üzemeltetni kell, stb. Reális árnak tartom

- forró csoki: 650, ezen se csodálkozok, a forró csoki szintén nem olcsó, megnéztem, egy 100 gramos csomag 1250, és ugyanúgy le kell főzni, mint a kávét, plusz tejszínhabot is szoktak belerakni

- soft drinks: ezek ugye kb. mind a Coca Cola termékei, annak a bolti árát ha megnézem, akkor a 450 teljesen rendben van

- borokból egy példa: Nyakas Irsai Olivér. Bolti ára 1300-1600 között mozog, az ugye 7 deci. Az itteni ára kicsit több mint kétszeres, de ezen se akadok fenn

- és akkor lássuk végül a teát: az összes 500 forint. Na, nézzük meg, hogy alakul a bolti áruk, nem feledve azt, hogy összesen egy filtert kapunk:

Earl Grey: itt az egységára 40 forint/filter

[link]

megnéztem máshol is, nehogy belekössön valaki: [link]

Itt meg 300 forint, de abban száz filter van. Tehát ha ennyiért lehet hozzájutni, akkor az 500 forintos teába kerülő filter 30, illetve negyven forint.

Egy kg citrom a Tescóban 500-100 között van, attól függ, milyet veszünk. Legyen átlagban 750. Ebben van 5-6 citrom. Mi egy negyedet kapunk,, tehát 6-tal számolva egy kiló 1/24-ét, tehát 32 forint elvileg a citrom. Ezt hozzáadva a filter árához, ami 40 forint, 70 forintnál járunk (A cukrot azt mondtuk korábban, hogy nem számoljuk bele.)

Tehát, annak, aki nem értené, min akadok ki: bérletet, dolgozók munkadíját, padlókefélést, anyámkínját beleszámolva (IGEN, ÉRTJÜK, HOGY MEG KELL FIZETNI A TULAJ KÖLTSÉGEIT, ÉS NEM BOLTBAN VETTÜK, AMIT ISZUNK) összességében egy bor esetén kerekítve 2x-es árat fizetünk, tehát a hely + 100%-ot számol fel. Tea esetén: 500 forint úgy, hogy tokkal-vonóval még mindig száz forint alatt vagyunk. Több mint 7x-es árat fizetünk ahhoz képest, hogy a bornál csak kétszereset (ne gyertek nekem a víz melegítésével, mert ez megint bullshit. A bort meg tárolni kell valahol, ahhoz meg elektromosság kell, ugyanott vagyunk). De felhozhatnám a kólát is, ahol a bolti ár 0,25 l-ért 200 forint, a kávézóban 450, tehát itt is egy 2,25 - szörös szorzót alkalmaz a hely, a teával szemben, ahol 7-8-szorosat. És a többi tea se drágább, mielőtt valaki ezt vetné ellen, a barack & rebarbara pl. 60 forintba fáj bolti áron (1200 ft/20 filter), ehhez hozzávéve a citromot még mindig 100 forint alatt vagyunk, megintcsak több mint ötszörös szorzó ellentétben a borral, kólával vagy bármi mással.

Tehát módosítom a kérdést, hogy ne kössetek bele még egyszer: miért pont a teán keresnek extra hasznot a kávézók más termékekhez képest?

2019. júl. 16. 19:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!