Spagetti vagy egyéb tészta esetében, ha nagyon egyben van rajta a sajtréteg, és villával nehéz darabokra vágni, hogy illik? Lehet kést használni?
A tésztafélét mindig késsel villával illik enni, nem értem a kérdést.
Egyedül az üres kenyeret szokás tépni, vagy a tengeri herkentyűket kézzel szétfeszíteni vagy tépni (rák, kagyló, stb.) szinte minden mást evőeszközzel eszünk.
Akkor én nem tudtam, elnézést.
Valahogy azt hittem, hogy pl. makarónit csak villával illik enni.
A (fött) tésztából készült ételeket CSAK villával illik enni, kést nem illik hozzá használni, csak a pizza, rakott vagy egyéb egyben sült tésztaféléknél megengedett.
Másrészt meg ha összeállt a tészta, akkor a villa oldalával el lehet vágni, és ez az egyetlen illemszabálynak megfelelö módszer.
Másik verzió, villa és kanál. Villával feltekered, majd alátolod a kanalat, hogy ne szürcsöld a lógó szálakat.
De a sajtot a villa élével vághatod el, ha kell, kést nem szokás használni. Igaz, klasszikusan annyi sajtot sem teszünk rá, hogy ez gondot okozzon. :-) Otthon én is vastag sajtréteggel eszem, de ott meg pont nem érdekel az éttermi etikett.
Utolsó, fel kell hogy világosítsalak de rosszul tudod.
A kés használata megengedett az olaszoknál, pl. arra a célra, hogy szószt tegyél a villára feltekert spaghettitésztára, stb.
Ami "tilos" az a kanál+villa kombináció illetve a tészta kicsi darabokra vágása a késsel.
Ha nem értesz az étkezési etiketthez légy szíves ne adj ilyen témában tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!