2009-ben miért kellett hatályon kívül helyezni a törvénít miszerint kérésre adniuk kell csapvizet a vendéglátóipari egységeknek?
“nagyon sok étterem direkt azért túlsózza az ételt, hogy többet igyál,“
Aha. A drága kaját direkt elrontják túl sok sóval, mert az igazán nagy hasznuk a párszáz forintos üdítőn és ásványvízen van. Nem baj, ha nem mennek vissza a vendégek a vacak kaja miatt az étterembe, lényeg, hogy sokat igyanak. Paranoiádat kezelik?
"Hát ha te ennyire környezettudatos vagy, akkor ne kelljen már miattad elmosogatni egy poharat, micsoda pazarlás az már; hordj magaddal kulacsban csapvizet. Nyilván ha tizezreket hagysz ott egy vacsoráért, senki nem fog rádszólni, ha saját vizecskédet szörpölgeted."
Ne mond meg nekem, hogy mit csináljak, én is tudok ötleteket adni, de nem errpl van szó. Ez törvény volt, nyilván volt oka, szerintem az, amit elmondtam első sorban, és ez teljesen normális, mert ezt szabályozni kell, mert egyébként van egy olyan nyomás, hogy üzleti érdekből túlsózzanak, ez nyilván étterem függő, de nem mond hogy nem találkoztál még ilyennel, az ötcsillagos éttermek nyilván nem teszik, de egészen felkapott éttermek is rájátszanak az italfogyasztásra különféle módokon, ez a vezetőség sóher üzletpolitikája miatt van néha nem is a minőségtől függ sokszor, de az alcsony minőségüeknél meg gyakori volt.
"A drága kaját direkt elrontják túl sok sóval, mert az igazán nagy hasznuk a párszáz forintos üdítőn és ásványvízen van. Nem baj, ha nem mennek vissza a vendégek a vacak kaja miatt az étterembe, lényeg, hogy sokat igyanak. Paranoiádat kezelik?"
Nem vqgyok paranoid, mintha te nem ebben az országban élnél. Nem mindegyik étterem ilyen, de az alacsonyabb színvonalú éttermek olyan helyeken, ahova nem fogsz egyébként sem visszamenni, mert 20 évente egyszer jár arra a turista, vagy mert monopól helyzetben van az adott helyen, ez igenis előfordul. Régebben több ilyen volt, de még ma is akad, nléha egészen kúltúrált helyek is ilyen sóherek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!