Mire kell felkészülnie annak aki kissebb vendéglátóipari egységet szeretne nyitni?
Kb pizzéria szinten gondolkodom, de közel nem vagyok még biztos semmiben sem.
Főleg az érdekelne, milyen hátulütőkre, nehézségekre kell felkészülni, mint például zsebpénz az ellenőröknek azért hogy ne bűntessenek meg, miközben minden szabályos.
Szívesen veszek ilyesféle történeteket is.
Arra kell felkészülni, hogy legyen valami komoly bevételi forrásod, amiből az első években finanszírozni tudod a működtetését.
Komolyan!!!
Nyitás előtt a szakhatósági engedélyek legyenek a zsebedben:
- a régi KÖJÁL, de persze ennek megszerzéséhez a helyiségnek is olyannak kell lennie = hűtők, külön a tejes, húsos, egyéb anyagoknak, mosogatóknál a hideg-meleg, öltözőkből fekete-fehér, és külön raktárhelyiség az egyéb dolgoknak. Jobb ha előtte megkeresed őket...
- Tűzoltóság
- Katasztrófavédelem
- Fogyasztóvédelem
- és persze az önkormányzat
Nem árt előtte körbe-nézni, hogy hol is nyitod, közel-távol a konkurencia, az esetleges vonzáskörzet, mekkora forgalomra számíthatsz.
Minimum akkora tőkével indult, hogy kb. 6 hónapig az u.n. nyitás utáni időszak, míg a törzsvevőid mennyisége, és a bevétel nagysága eléri azt a szintet, amit az adott vállalkozás hozni tud. Addig sok-sok mindent kell még az induló tőkédből kifizetned, és nem a bevételből.
Megvesztegetésben gondolkodol, akár bele se fogj!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!