Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért intenek óva a vendéglátó...

Miért intenek óva a vendéglátóipari szakmától?

Figyelt kérdés
Sokszor hallom, hogy ne kezdj bele mert borzasztóan nehéz, kimerítő etc.

2017. szept. 14. 18:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A szerződés egy dajkamese. Előbb utóbb elkezdődik a "csak most az egyszer kivételesen", aztán egyre több és több lesz belőle. Ha nemet mondasz, akkor meg keresnek mást a helyedre, aki igent mond.

Nálunk mindig hétfőn került ki a beosztás keddtől következő hétfőig. Azaz mindig hétfőn tudtam meg, hogy másnap kedden menni kell-e. Így csak hetente egy olyan műszakom volt, amiről jó esetben tényleg egy héttel előre tudtam, de nem mindig, mert hét közben is mindig változtatták, cserélgettek.

Arról nem én tehetek, ha valaki más beteg. Ne nekem kelljen miatta szívnom. A szerződésemben az állt, hogy évente 3 alkalommal szabad hiányozni. Soha nem éltem ezzel, betegen is mindig bementem, mondván, bármikor kellhet még komolyabb helyzetre az a 3 hiányzás. De amikor más mondta vissza a műszakját, többször is nekem kellett pótolni. A szerződésben az szerepelt, hogy ilyenkor nem vonhatnak felelősségre, ha nem vállalom a plusz műszakot, de a valóságban nincs választási lehetőség. Illetve abból választhattam, hogy bemegyek vagy kirúgnak.

2017. szept. 17. 17:03
 12/16 anonim ***** válasza:
Eljátszottál már azzal a gondolattal, hogy ha te lennél a főnököd helyében, akkor hogyan oldanád meg a problémát helyette? Nyilván azt hívom be dolgozni, aki be is jön. Te meg eldöntheted, hogy vállalod vagy nem. Jó munkahely ez, te döntesz, nem a főnök. DDD....
2017. szept. 18. 06:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Nos, nálunk volt már olyan, hogy 2-3 emberrel kevesebb dolgozott a megszokottnál, mert előtte egy csomó ember felmondott vagy kirúgták őket és nem találtak még mást a helyükre. Nem haltunk bele, elvégeztük a munkát mi, akik bent voltunk. Nem csak egy ember dolgozik egyszerre egy étteremben, nem kell rögtön bezárni, ha valaki beteget jelent és nincs pótlás. Ha a 15-20 főből, aki egyszerre bent van, egy-két alkalommal hiányzik egy, azt túl lehet élni. Sokkal jobb lenne így, mint hogy a szabadnapodon, amikor épp 200km-rel arrébb vagy, felhívnak, hogy xy beteg, délután jelenj meg helyette dolgozni, vagy pedig mehetsz másik állást keresni.
2017. szept. 18. 13:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát én úgy érzem, egy kicsit ki van sarkítva a te elmondásod, de ha tényleg 200 km-re vagy, akkor valóban gáz délutánra bemenni dolgozni. Sőt, ha elutaztál nyaralni, akkor is. Bár nehéz elképzelni, hogy egy munkaadó mondjuk a horvát tengerpartról berendeljen. DDD...

Szóval ismét: nem eszik olyan forrón a kását...

2017. szept. 19. 08:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Nincs kisarkítva, pontosan így volt, ahogy elmondtam, valószínűleg emiatt rúgtak ki, pedig soha előtte egyszer sem hiányoztam. Egymás utánra esett 2 szabadnapom, ami ritka, úgyhogy kihasználtam az alkalmat és meglátogattam a szüleimet (Pest-Miskolc). Ott hívtak fel telefonon, hogy be kéne menni dolgozni, mert valami csoport lefoglalta aznapra a fél éttermet és egy csaj beteget jelentett, nincs elég ember. Vagy valami ilyesmi indokkal. Mondtam, épp Miskolcon vagyok, nem tudok hazamenni dolgozni. Főnök annyit mondott, oké, de ha elutazok, ahhoz máskor szabadságot kéne kivenni, mert ez így nem elfogadható, hogy nem tudok bemenni, mikor szükség van rám. Mondom szabadnapom van, olyankor tudtommal azt csinálok, amit akarok. Utána valamiért hirtelen áttettek először részmunkaidőbe, aztán meg már "nem volt szükség a munkámra", miközben az étterem folyamatosan állást hirdetett, mert emberhiány volt. Másoktól, más vendéglátós cégeknél is hallottam ehhez hasonló sztorikat. Lehet, hogy véletlen egybeesés, nem tudom. Mindenesetre soha többé vendéglátás.
2017. szept. 19. 15:16
 16/16 anonim ***** válasza:
47%
Hát ahogy gondolod..Kívánom, hogy más munkahelyen ne érjen ekkora megrázkódtatás. Vigyázz (ha vendéglátás helyett pl.a mezőgazdaságban helyezkedsz el) aratás időben nehogy eltörd a lábad, mert mire meggyógyulsz, akkorra más learat.És akkor már megint nem lesz rád szükség.
2017. szept. 19. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!