Miért intenek óva a vendéglátóipari szakmától?
A szerződés egy dajkamese. Előbb utóbb elkezdődik a "csak most az egyszer kivételesen", aztán egyre több és több lesz belőle. Ha nemet mondasz, akkor meg keresnek mást a helyedre, aki igent mond.
Nálunk mindig hétfőn került ki a beosztás keddtől következő hétfőig. Azaz mindig hétfőn tudtam meg, hogy másnap kedden menni kell-e. Így csak hetente egy olyan műszakom volt, amiről jó esetben tényleg egy héttel előre tudtam, de nem mindig, mert hét közben is mindig változtatták, cserélgettek.
Arról nem én tehetek, ha valaki más beteg. Ne nekem kelljen miatta szívnom. A szerződésemben az állt, hogy évente 3 alkalommal szabad hiányozni. Soha nem éltem ezzel, betegen is mindig bementem, mondván, bármikor kellhet még komolyabb helyzetre az a 3 hiányzás. De amikor más mondta vissza a műszakját, többször is nekem kellett pótolni. A szerződésben az szerepelt, hogy ilyenkor nem vonhatnak felelősségre, ha nem vállalom a plusz műszakot, de a valóságban nincs választási lehetőség. Illetve abból választhattam, hogy bemegyek vagy kirúgnak.
Hát én úgy érzem, egy kicsit ki van sarkítva a te elmondásod, de ha tényleg 200 km-re vagy, akkor valóban gáz délutánra bemenni dolgozni. Sőt, ha elutaztál nyaralni, akkor is. Bár nehéz elképzelni, hogy egy munkaadó mondjuk a horvát tengerpartról berendeljen. DDD...
Szóval ismét: nem eszik olyan forrón a kását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!