Tudtok mesélni a Trófea éttermekről?
Mi a zuglói és a Margit körúti étteremben vagyunk visszatérő vendégek, de egyszer a Király és a Visegrádi utcaiban is előfordultunk. Megjegyzem, hogy ez utóbbi volt a legrosszabb élményem, miután majdnem megmérgeztek. :) (Az éttermek kötelesek pontos tájékoztatást adni az allergénekről, de itt a pincér kissé hanyag volt és majdnem kórház lett a vége, szóval ez nem lett a kedvencem.)
Hangulatra a zuglói a nagy kedvenc, de nagyon béna, hogy nem fogadnak el bankkártyát, sokszor zajos és a megvilágítás eléggé gyenge, de a zajosság és a rossz fényviszonyok mindről elmondhatók, vagyis utoljára a pultnál veheted alaposabban szemügyre a kajádat. :)
A Margit körútiban lehet bankkártyával fizetni, s a sütemények szerintem finomabbak mint a zuglóiban. A szüli/névnaposnak járó ingyen torta is nagyon finom, pedig kinézetre úgy fest mint egy teszkós torta.
A Margit körútiban a pincéreket könnyű elcsípni, a zuglóiban nem annyira. Először az ültetéskor van a személyzettel dolgod, mert ők kísérnek a foglalt asztalodhoz, aztán ha még nem voltál trofiban, akkor elmagyarázzák a rendszert, felveszik az italrendelést (sokszor frissen facsart narancslevet is kérhetsz), kihozzák az italokat, na meg a végén a számlát. Minden más önkiszolgáló - úgy mint hidegtál, szusi, saláták, de a fagyi is. Ha tombol benned a kreativitás, itt kiélheted a gasztronómiai vénádat, a somlóihoz kitett tejszínhabot felhasználhatod a fagyidra, vagy ehetsz sajtokat gyümölcsszósszal, ilyenek - végül is ez a svédasztal lényege, nem kell sorrendet meg szabályokat betartani.
A grill pultnál a sütést a látványkonyhás szakácsok végzik, te vagy végignézed, vagy később visszamész az adagodért. Éttermenként különbözik, hogy a nyers grillezendő dolgokat te válogatod össze, vagy csak elmondod, hogy melyikből kérsz.
Azt sokszor megállapítottuk, hogy összevetve más éttermekkel, a Trófea a legolcsóbbak között van. De a tapasztalatainkat mi többnyire középkategóriás és ritkán felsőkategóriás éttermekben gyűjtjük. Nagyon ritkán sikerül kevesebből kijönni két főre, mint a Trófeában, pedig annyira nyilván nem eresztjük el magunkat pl. innivalók terén ott, ahol darabra mindenért külön fizetni kell.
Amúgy a többi étteremben is általában kondérokból merik ki a kajákat a konyhán, s azok nem is svédasztalos kondérok külső melegítőköpennyel és cserélhető belsővel.
Az időtartam egyébként mostanában sokszor nem is korlátozott, ez lehet hogy szezontól függ, nem tudom. De az is biztos, hogy nincs ember, aki 3 óránál többet el bírna tölteni ott evéssel. Kétféle módszer van, az egyik a bőség zavara módszer, ahol rohamtempóban mindent összeeszik a vendég és félóra múlva meg sem tud moccanni bár még a felénél se tart a kínálatnak. A másik a zen stratégia, ahol mindenből szépen lassan egy gyűszűnyit - aki ezt követi, a saját lábán fog hazamenni, de így sem lehet két óránál többet kibírni. Arra meg nem lehet számítani, hogy majd közben megemészted és újra éhes leszel.
Ha elmész, mindegyik étteremben lehet véleményt írni az élményeidről, és ha megadod hozzá a címed, akkor lehet kétszemélyes ingyen kajálást nyerni, mi már kétszer is nyertünk, szóval érdemes! ;) (Csak jegyezd meg a pincéred nevét, mert azt is fel kell írni a lapra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!