Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az éttermekben miért sokkal...

Az éttermekben miért sokkal finomabb és ízesebb minden, használnak valami ízfokozót vagy háztartásban nem megszokott fűszereket?

Figyelt kérdés

2016. okt. 21. 20:27
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Nem. Csak tudunk főzni :D
2016. okt. 21. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mik a "háztartásban megszokott füszerek" nálatok?


Mert sok helyen a só-bors-pirospaprikán kívül nem használnak semmit.

2016. okt. 21. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
A családom szerint amit én fözök, az sokkal jobb, mint az éttermi ételek - igaz, hogy sokfélét tudok fözni és nemcsak pár alapfüszert használok.
2016. okt. 21. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Nekem semmivel nem ízletesebb az éttermi, mint a saját főztöm, de néha jól esik, ha kiszolgálnak. Szerintem nem használnak semmi különöset, csak amit csinálnak, azt jól.
2016. okt. 21. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
10%
Vegeta, ha mondom, segít a gondon....
2016. okt. 21. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
A Vegeta csak ront az ételen, természetes fűszereket kell használni.
2016. okt. 21. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Nem használunk semmi olyan fűszert, ami neked ne lenne elérhető.Az arányokra kell figyelni nagyon, de nem csak az éttermekben, otthon is.

Ha tudsz főzni, akkor kísérletezz, menni fog.

Sok sikert. :)

2016. okt. 22. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
Az étteremben profi szakács dolgozik aki pontosan tudja miből mennyi kell, napotna 1000+1-szer elkészíti ugyanazt, addigra már persze hogy jó lesz a kaja.
2016. okt. 23. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok rossz ételt ettem már étteremben, de jó éttermekben sem ettem olyat, amit otthoni körülmények között ne lehetne megcsinálni. A szakértelem más tészta, mert hiába vannak meg az alapanyagok, vannak olyan ételek, amiket nem tudnék megcsinálni, vagy csak megfelelő segítséggel.


A megfelelő sómennyiség egyébként elengedhetetlen, mert a só ízfokozó, tehát ha sótlan az étel, akkor bármit pakolhatsz rá, nem lesz az igazi. Túlsózni sem szabad, tehát az arányok fontosak. Legtöbb esetben főzés közbeni kóstolgatással beállítható a jó arány.


Ma már a kisebb boltokban is rengeteg-féle fűszert lehet kapni, tehát van lehetőség kísérletezni.

2016. okt. 27. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!