Az éttermekben miért sokkal finomabb és ízesebb minden, használnak valami ízfokozót vagy háztartásban nem megszokott fűszereket?
Mik a "háztartásban megszokott füszerek" nálatok?
Mert sok helyen a só-bors-pirospaprikán kívül nem használnak semmit.
Nem használunk semmi olyan fűszert, ami neked ne lenne elérhető.Az arányokra kell figyelni nagyon, de nem csak az éttermekben, otthon is.
Ha tudsz főzni, akkor kísérletezz, menni fog.
Sok sikert. :)
Sok rossz ételt ettem már étteremben, de jó éttermekben sem ettem olyat, amit otthoni körülmények között ne lehetne megcsinálni. A szakértelem más tészta, mert hiába vannak meg az alapanyagok, vannak olyan ételek, amiket nem tudnék megcsinálni, vagy csak megfelelő segítséggel.
A megfelelő sómennyiség egyébként elengedhetetlen, mert a só ízfokozó, tehát ha sótlan az étel, akkor bármit pakolhatsz rá, nem lesz az igazi. Túlsózni sem szabad, tehát az arányok fontosak. Legtöbb esetben főzés közbeni kóstolgatással beállítható a jó arány.
Ma már a kisebb boltokban is rengeteg-féle fűszert lehet kapni, tehát van lehetőség kísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!