Kedves (elsősorban svédasztalos) éttermekben, hotelekben dolgozó Kollégák! Milyen igazi magyar desszert készíthető el viszonylag gyorsan, nagy mennyiségben?
Gundel-palacsinta - jól elökészíthetö nagy mennyiségben is, és szükség szerint lehet az utolsó müveletet elvégezni.
Gesztenyepüré - Németországban nem igazán ismert, és itt is megoldható a nagyobb mennyiség, és pár adagonkénti tálalás.
Káposztás rétes - ez itt teljesen ismeretlen, viszont akik megkóstolták, azoknak ízlik általában.
Kürtöskalács
Túrógombóc ízesített tejföllel (Schmand)
Somlói galuska - elö lehet készíteni és szükség szerint tálalni, csak rétegezni kell meg díszíteni.
Egyelöre ennyi jutott eszembe, remélem segít valamit.
2-ik: Ezek közül a madártej, gyümölcsrizs, szilvás/meggyes gombóc, rétesek teljesen hétköznapi desszertek Németországban semmi magyarosat sem talána benne senki.
A mákos guba meg eléggé megosztó dolog, mert egyrészt nagyon sokaknak az ázott kifli nem étel, másrészt a mákot is nagyon sokan nem fogyasztják a hatása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!