MIért üresek szinte mindig a vidéki fine dining éttermek?
Figyelt kérdés
Legutóbb a gyöngyösi KékesÉtteremben voltam és meglepően konstatáltam, hogy rajunk kívül egy asztaltársaság volt ( 5-6fő) összesen az étteremben. Rendben nem egy pizzéria árszinvonal, de annyira nincsennek is elszálva és nagyon finom ételek, minőségi kiszolgálás van, elegáns pincérek, nem az az unicum polos vonal. De valahogy az emberek jobban szerenek még mindig a pizzériás, frissensültes helyekre, menni, mert az 2 utcával lejjebb tömve volt, az abszolút snassz ételekkel. Gondolom az adagok mérete fontos még mindig inkább az embereknek, pedig egy leves, mésodik itt is laktató, és hoznak is házi kenyeret, vajjal, libamájjal, ugy azért jól lehet lakni.2016. szept. 5. 09:26
21/25 anonim válasza:
19: Nem a magyar konyha szegényes, hanem az, amit az átlagember belőle ismer. Amúgy Bp-n az Aranykaviárban egy fine dining ebéd már 3900-ért is elérhető, ez több, mint baráti. Én voltam nem egyszer. Ami gond, az szerintem a pincérek kulturáltságának hiánya (hozom a kaját - mondták a homárra a La Coppolában, a Greshamben nem tudta a pincér a teremfőnök szó jelentését). Mindent elárul erről az országról (amelyet nagyon szeretek), hogy egy velőscsontot (Krúdynál: velős koncot) nem lehet enni a városban, ennyire nincs igény semmire. És a szakácsversenyes műsor szerint a carbonara sonkával meg parmezánnál készül, és a szénégetők találták fel. Még jó, hogy a szósz tojássárgából volt. Utálom a szubsztitutív meglátásokat: ha nincs pancetta, jó lesz az x sonka, ha nincs pecorino romano, jó a trappista sajt is. Inkább ne főzzenek...
22/25 A kérdező kommentje:
Finally a gourmet :)
2016. nov. 20. 12:15
23/25 anonim válasza:
Hálásan köszönöm, csak szerény próbálkozó vagyok.
24/25 anonim válasza:
"Meg kell tanítani az embereket enni." - írta Krúdy. Ha ma élne, zokogna. A Greshamben amíg volt a teremfőnök úr (egyszer angolul hosszasabban is beszéltünk), ezüst evőeszközt adtak. Ma alig lehet odaférni az asztalhoz a bárszintű valamibe, ami étterem helyett van. Valahol a fine dining nekem mindig csalódás a lelkem mélyén. A Gundelt kéne kipróbálni...
25/25 anonim válasza:
És egy másik dolog: desszertkést kértem a Gerbeaud-ba, nem értették, mi az. Az ilyesmi a Gresham-ben vagy a Véndiákban nem tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!