Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » MIért üresek szinte mindig a...

MIért üresek szinte mindig a vidéki fine dining éttermek?

Figyelt kérdés
Legutóbb a gyöngyösi KékesÉtteremben voltam és meglepően konstatáltam, hogy rajunk kívül egy asztaltársaság volt ( 5-6fő) összesen az étteremben. Rendben nem egy pizzéria árszinvonal, de annyira nincsennek is elszálva és nagyon finom ételek, minőségi kiszolgálás van, elegáns pincérek, nem az az unicum polos vonal. De valahogy az emberek jobban szerenek még mindig a pizzériás, frissensültes helyekre, menni, mert az 2 utcával lejjebb tömve volt, az abszolút snassz ételekkel. Gondolom az adagok mérete fontos még mindig inkább az embereknek, pedig egy leves, mésodik itt is laktató, és hoznak is házi kenyeret, vajjal, libamájjal, ugy azért jól lehet lakni.

2016. szept. 5. 09:26
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
34%
Mert ugyanazt otthon is megehetik, olcsóbban. Ráadásul akkor a család szája íze szerint készül.
2016. szept. 5. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 Lingamos Mocita válasza:
52%

Szia!


Azért,mert a magyar emberek "csak bekapni szeretnek valamit",azt pedig akár melegítõben is megtehetik!

Ezekhez az éttermekhez pedig, ki kell öltözni, meg kell adni a módját a gasztronómia élvezetének!!


Én is ismerem a Kékes Éttermet! :)

Nívós hely! ;)

2016. szept. 5. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 anonim ***** válasza:
77%

Talán mert a vidéken dolgozók 99%-a nem engedheti meg magának az ilyen helyeket?

Azért ehhez nem kell diploma, hogy erre rájöjj.

2016. szept. 5. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim ***** válasza:
67%

"..egy leves, mésodik itt is laktató, és hoznak is házi kenyeret, vajjal, libamájjal, ugy azért jól lehet lakni."


Amekkora adagok vannak egy ilyen "fine dining" étteremben, azzal nem nagyon telik a has, ráadásul az árak a vidéki embernek húzósak!

[link]

2016. szept. 5. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 anonim ***** válasza:
62%
Ezek az adagok iszonyúan drágák, csak szépek, de nem biztos, hogy finomak is, és legfeljebb egy 3 éves gyerek lakik vele jól. Vidékieknek drága, és nem is szeretik ezeket a "modern" ételeket.
2016. szept. 5. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 anonim ***** válasza:
71%

Itt, ahol mi lakunk, szintén van egy fine dining étterem, ahova egy jó ideje szeretnék elmenni.

Igen ám, csakhogy én nagyétkű vagyok, és miniadagokkal nem lakok jól. De oké, még bevállalnám, a férjem viszont egyszerűen nem hajlandó. Egyedül meg nem akarok menni.

2016. szept. 5. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 anonim ***** válasza:
81%

Mert nincs rá pénze az átlagembernek.


Az azért vicces aki szerint a világ élvonalában lévő szakácsok ételei biztos nem finomak csak mutatósak, de a falusi csárda tanulatlan józsibája istenien főz. Magyar mentalitás...

2016. szept. 5. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/25 anonim ***** válasza:
92%

Én 175 centi 55 kiló vagyok, nem sokat eszek, de szerintem még én sem laknék jól annyival amit ott adnak. (fiú) Bár nem is azért vannak ezek az éttermek, hogy jól lakj ott.


Akkor szerinted egy 100 kilós 2 kezi munkásnak mire elég ennyi?...


Persze erre még rájön az is, hogy Magyarország még el van maradva a gasztronómiát illetve, és a fizetések sem engedik meg, hogy létrejöjjön egy olyan osztály ami hajlandó ezért pénzt adni.


4 csillagos szállodában dolgozó pincér voltam.

2016. szept. 5. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 anonim ***** válasza:
83%

Nincs rá igény, nem engedhetik meg maguknak az emberek.

Van egy szűkebb réteg, aki megengedheti, esetleg rendezvények keretében visznek oda vendégeket cégek. De egyébként még a sima éttermek sincsenek tele mifelénk.

Nagyon ki kell találni, hogy ez ember milyen helyet nyit.

Most meglepődve tapasztaltam, hogy vidéki belvárosban egy nemrég nyitott kávézó 11-kor nyit csak ki. Hát így tuti nem fog felfutni, amikor a legtöbben már 9-kor mennének kávézni, beülni tárgyalni, stb.

2016. szept. 5. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/25 anonim ***** válasza:
83%

Azért itt vannak félreértések, amit nem árt helyre tenni.


A fine dining adagjai önmagában nézve tényleg kisebbek, de nem szabad elfelejteni, hogy ez alapvetően nem a kis adagokról szól, hanem a változatos, sokféle ételről, ami akár egy vacsora alatt 2 előételt, é 2-3 főételt + desszerteket is tartalmazhat, és a 6-8 fogás miatt alakult úgy, hogy kicsit legyenek az adagok, mert az emberek nem bírnak 6 nagy adag kaját megenni.


Szóval a mennyiséggel semmi baj, többfélét kell rendelni.


Csakhogy!

Egyrészt a magyar kultúrában alapvetően nincs benne, hogy egy étkezés alkalmával 8féle kaját együnk.

A legtöbb ember nem bonyolítja túl, a 3 fogás is ritkaság, legtöbben esznek egy levest meg főételt, vagy főétel+ desszert, oszt le van tudva, azzal akar jóllakni, mert ezt szokta meg.

Ritka, akinek más igénye van.


Másrészt:

Egy ilyen helyen 1 adag étel is minimum(!) annyiba kerül, mint egy klasszik étteremben egy "normál" adag, vagy még többe.

Szóval ha a teljes vacsora árát nézzük, egy fine dining étteremben nem picit kell többet fizetni, mondjuk a látványért, hanem konkrétan többszörösébe kerül a végösszeg, ha valaki tényleg jól akar lakni.


Harmadrészt:

" 2 utcával lejjebb tömve volt, az abszolút snassz ételekkel."

Szerinted snassz!

Ennyi ember viszont nem tévedhet, ők nem azt látják snassznak, hanem a másik helyet látják pofátlan lehúzásnak!


Azon kívül nem tudom pontosan mit értesz snassz alatt, de több szempontból is megközelíthető a dolog.

Én (vendéglátósként) sok "pöttyöző szakáccsal" dolgoztam már (így nevezzük a csodaszépen, trendin tálaló , ámde főzni egyáltalán nem tudó "kollégákat")

és egy dolog, hogy baromi jól mutat az étele egy fényképen, csak mikor az ember megkóstolja, kifordul a falat a szájából.


Nyilván nem mind ilyen, de az a helyzet, hogy elkeserítően sok ilyen van, mondhatni ez a jellemző, és nagyítóval kell kivételt keresni.


Talán mert nem túl elterjedt, és aki ezt tanulta meg, annak nem volt ideje megtanulni főzni, aki meg megtanult főzni, nem fogja ezt megtanulni..

... mert minek tanulná meg, ha a 2 közül még mindig a főzni tudó tudja megtölteni az éttermét.

És lehet annak az ételnek snassz a neve, vagy snasszul kitálalva, de ha ízre, minőségre, mennyiségre, ár/érték arányban, minden szempontból felejthetetlen élményt nyújt, akkor amellett

(ahogy a példád is mutatja) labdába se rúghat, egy kezdeti fine dining próbálkozás.

2016. szept. 5. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!