Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért nem fogadhatják el a...

Miért nem fogadhatják el a McDonald’s-ban a jattot?

Figyelt kérdés

Kettő kérdésem van:

1. Ha valaki bennfentes vagy ismeri az üzletpolitikát tudja miért van ez az kérem írja le.

2. Mi a véleményetek erről.

Kérdeztem már pár embert erről, és évek óta foglakoztat. Más gyors kajáldában elfogadják a jattot. Sok országban voltam már McDonald’s-ban és mindenütt azt mondták, hogy nem fogadhatják el. Ez miért jó a menedzsmentnek? Vagy mi a lényege? Nem elé,, hogy vicc pénzért dolgoznak még jattot sem kaphatnak?

Ma is akartam adni itt Magyarországon és a szokásos szöveget kaptam, illetve, hogy dobjam be a perselybe ami gyerekeket segít, hát beraktam.

Máskor a futár csúnyán néz ha pl. 3700-ért rendelek és csak 300-at adok neki. Nem kérek vissza.

Szóval ugyanúgy vendéglátó egység, miért nem fogadhatnak el jattot?

2016. febr. 18. 19:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%
Én sem szoktam semmi pluszt fizetni. Ha vendéglátós lesz valaki, biztos tisztában van a fizetéssel amit majd kap. Az meg szerintem alap dolog, hogy tisztességesen látja el a vendéget (már ha a vendég is így áll hozzá), mivel az étterem rovására mehet az esetleges rossz hírnév. hogy "na itt is bunkó a pincér"
2016. febr. 18. 20:24
 12/26 A kérdező kommentje:
Nem ezt kérdezem. Tudom, hogy ott a kamera. Azt kérdezem, hogy az a főnököt miért zavarja. Azt az első próbálkozásnál felfogtam, hogy nem fogadhatják el.
2016. febr. 18. 20:26
 13/26 A kérdező kommentje:
Nem azzal van bajom ha valaki nem ad jattot. Mki döntse el maga, hogy ad-e. De mivel különb a Meki mint a többi étterem vagy a gyorsétterem? Az a gondom, hogy nem engedélyezik. Ha máshol lehet akkor ott miért nem?
2016. febr. 18. 20:31
 14/26 A kérdező kommentje:
De 10-es, nem érted a különbséget az elfogadja és az elfogadhatja szó között? Az egyik rajta múlik, a másik nem.
2016. febr. 18. 20:42
 15/26 anonim ***** válasza:
90%

" Azt kérdezem, hogy az a főnököt miért zavarja"

Mert a Meki üzletek alapja franchise rendszer, és az amerikai anyacég ezt várja el. A főnököt ugyanúgy ellenőrzik, mint ahogy ő ellenőrzi az alkalmazottat.

Adhatsz "jattot", de azt a cég jótékony célra fordítja ( Pld. McDonalds házak), erre vannak a gyűjtőládák - ezzel is a cég imázsát erősítik.

De áruld már el, mire akarsz te jattot adni egy tömegtermék gyártószalag-szerű kiszolgálásánál?

Ha veszel egy havi BKK bérletet 9500 Ft-ért, ott hagyod az 500 Ft-ot?

A Tescós pénztárosnak akarsz jattot adni?

A mozi pénztárában hagysz jattot?

Egy színházban, ahol kifizetted a jegyet, küldesz be jattot előadás után a színészeknek?

Sajnos nem találom, de Sándor Györgynek volt egy zseniális jelenete a borravalóval kapcsolatban. A 7-es buszon utazott, és a Felszabadulás térnél leszállva ( ma Ferenciek tere) a buszsofőröknek akart adni egy -egy 20-ast ( ami ma kábé 500 Ft)jattként.

Érdemes lenne megnézned!

:-)

Egy másik szempont: mennyi jattot adnál?

1970 Ft-ra 2000-et?

Az eszedbe sem jut, hogy az alkalmazottat hozod kellemetlen, megalázó helyzetbe?

Ha 30 forintot adnál, azzal gyakorlatilag szemen köpöd - ha 530 ft-ot, azzal meg csak elcseszed a napját, mert végig arra gondolna, hogy bárcsak elfogadhatta volna...

Kezdem azt gondolni, hogy ez a kényszeres jattadási vágy valami frusztráció kompenzálása nálad.

2016. febr. 18. 20:50
 16/26 anonim ***** válasza:
84%

"Nem azzal van bajom ha valaki nem ad jattot. Mki döntse el maga, hogy ad-e. De mivel különb a Meki mint a többi étterem vagy a gyorsétterem?"

Csak nem érted...

Egy Mekihez hasonló gyorsétteremben sem fogadhatják el. Ami linket adtál, ott asztalnál történő kiszolgálás van.

Étterem meg teljesen más kategória - már leírtam miért.

Részemről téma lezárva. További szép napot, és soha nem legyen nagyobb gondod!

:-)

2016. febr. 18. 20:55
 17/26 A kérdező kommentje:

Én is lezárom veled. Miét baj ha én adnék? Miért baj a főnöknek a Mekinek ha az alkalmazott aki annyi pénz kap havonta amiért én naponta nem mennék el dolgozni? Na ez a kérdés.

ti nem tudtok olvasni ide csak a hülyék járnak? Mekibe pl. ma 500-at akartam adni, de bedobtuk az alapítványnak.

egyszerűen nem fogjátok fel.

2016. febr. 18. 21:25
 18/26 anonim ***** válasza:
83%

Oké, akkor nekem már csak azt magyarázza el valaki, milyen logika van abban, hogy a jattot nem fogadhatják el, de ha hiány van a kasszában, azt rajtuk verik le?

Konkrét példa a 16 éves (!!) diákmunkázó húgom, akit simán lecsesznek, ha véletlenül 400 forint plusz van a kasszájában, múltkor meg átvágta egy cigány család és a hiányt levonták a fizetéséből. Ez azért így nem valami korrekt.

2016. febr. 18. 21:43
 19/26 A kérdező kommentje:
Igen, ezt szeretném megtudni, hogy mi okból nem fogadhatnak el jattot. Hogy miért baj a felette lévőknek? Nem kell mkinek adni, de aki akarna az miért ne adhatna?
2016. febr. 18. 22:11
 20/26 anonim ***** válasza:
77%

" Miért baj a főnöknek "

Mert a főnök úgy találta ki, hogy ami pluszt adnának a vásárlók, az menjen a perselybe. És pont.

2016. febr. 18. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!