Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért nem fogadhatják el a...

Miért nem fogadhatják el a McDonald’s-ban a jattot?

Figyelt kérdés

Kettő kérdésem van:

1. Ha valaki bennfentes vagy ismeri az üzletpolitikát tudja miért van ez az kérem írja le.

2. Mi a véleményetek erről.

Kérdeztem már pár embert erről, és évek óta foglakoztat. Más gyors kajáldában elfogadják a jattot. Sok országban voltam már McDonald’s-ban és mindenütt azt mondták, hogy nem fogadhatják el. Ez miért jó a menedzsmentnek? Vagy mi a lényege? Nem elé,, hogy vicc pénzért dolgoznak még jattot sem kaphatnak?

Ma is akartam adni itt Magyarországon és a szokásos szöveget kaptam, illetve, hogy dobjam be a perselybe ami gyerekeket segít, hát beraktam.

Máskor a futár csúnyán néz ha pl. 3700-ért rendelek és csak 300-at adok neki. Nem kérek vissza.

Szóval ugyanúgy vendéglátó egység, miért nem fogadhatnak el jattot?

2016. febr. 18. 19:04
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Jah vannak éttermek ahol ha kártyával fizetsz, akkor külön oda tartják a terminált és külön meg kell adni a jattot.
2016. febr. 18. 19:07
 2/26 anonim ***** válasza:
94%
tesóm mekiben melózik. ha kapna valakitől azt egyből be kéne szolgáltatnia a főnöknek, ergó senki nem látna belőle semmit.
2016. febr. 18. 19:25
 3/26 anonim ***** válasza:
95%

1.

Mert a munkáltató tiltja nekik, és folyamatosan kamerák figyelik a kasszánál dolgozókat. Nem csak ott nem fogadják, el de B.K.-ben, a KFC-ben sem, de az Auchanben, a Tescónál sem.

De miért adnál jattot egy pénztárosnak? Mit tett ő érted, amiért jattot érdemelne? Egy étteremben a pincér kiszolgálhat kiemelt figyelemmel, az étel lehet különleges finom ( a jattot elosztják az éttermi dolgozók, így a szakácsnak is adsz jattot, amikor a pincérnek adsz) teljesíthetik a különleges kívánságaid, korrektül kezelik az esetleges minőségi kifogásodat... A Mekis kiszolgáló eléd teszi a mögötte lévő állványról az előkészített termékek közül azt, amit éppen kértél, és ami a sorban követezik, és beüti a pénztárgépbe. Erre jatt?

Az étteremben a fogyasztás után adsz jattot - a Mekiben előtte fizetsz.

Egy ruhaboltban, egy könyvesboltban, a BKK pénztárban adsz jattot?

2.

A pizzafutár nem vendéglátó egység, hanem egy online üzlet, ahol történetesen készételt vásárolsz, nem mobiltelefont.

Neki is csak akkor adok jattott, ha már bejáratott hely, tudom, hogy megbízható a minőségük, ha kiér időben, ha azt hozza a mit kérek.

3.

". Sok országban voltam már McDonald’s-ban és mindenütt azt mondták, hogy nem fogadhatják el. Ez miért jó a menedzsmentnek?"

Éppen ezért - a kiszámítható márka "brandért". Hogy ha egy idegen országba mész egy üzletükbe akkor tudd, hogy ott is azt a minőséget kapod mint itthon.

"Más gyors kajáldában elfogadják a jattot. "

Hol?

Hálózathoz tartozóban sehol - legfeljebb olyanban, amelynek az az egy üzlete van.

2016. febr. 18. 19:29
 4/26 anonim ***** válasza:
53%

"Jah vannak éttermek ahol ha kártyával fizetsz, akkor külön oda tartják a terminált és külön meg kell adni a jattot."

Hol van ilyen étterem?! Milyen címszóval számolja el az az az étterem azt a banki tranzakciót?

2016. febr. 18. 19:30
 5/26 anonim ***** válasza:
84%
Én ezt támogatom. Aki ezért kapja a fizetését, az ne tartsa a markát különpénzért. Ha elégedetlen a fizetéssel, menjen el máshová dolgozni. Nem a vásárló hibája az, hogy a pincér/szállító keveset keres.
2016. febr. 18. 19:41
 6/26 A kérdező kommentje:

# 4, pl. TGI Fridays.

Reagálok később.

2016. febr. 18. 19:44
 7/26 anonim ***** válasza:
70%
Sehol nem adok jattot,az a dolga,megkapja a fizetését érte.Nekem se dug senki 2000forintotnap végén a zsebembe,mert jajj de ügyes voltál a munkahelyeden.
2016. febr. 18. 20:01
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

"TGI Fridays. "

Nem ismerem, de a honlapjuk alapján ott nem önkiszolgálás van, hanem pincéres, asztalnál történő kiszolgálás, ahol asztalfoglalás kell - ez nem egy Meki!

2016. febr. 18. 20:16
 9/26 A kérdező kommentje:
Oké, de miért baj ha én adnék neki? Miért zavarja őket?
2016. febr. 18. 20:19
 10/26 anonim ***** válasza:
66%

"Oké, de miért baj ha én adnék neki? Miért zavarja őket?"

Mert kirúgják érte, ha elfogadja. Folyamatosan kamera figyeli a kasszakezelést.

Tényleg ilyen nehéz megérteni?

2016. febr. 18. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!