Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ciki csak főételt enni étterem...

Ciki csak főételt enni étteremben? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Étterembe viszek egy lányt, és nem igazán csináltam még ilyet. Ciki csak főételt enni?

Én nem vagyok leveses, vagy saláta, előétel, nem igazán érdekelnek ezek, viszont étteremben van ilyen íratlan szabály szerű dolog, hogy leves vagy valami előétel "kell"?... vagy elég csak italt kérni amíg nem érkezik meg az étel?

Gondoltam kérek egy üveg pezsgőt (mivel szokatlan módon ahova megyünk, bor nincs), és azt iszogatni, amíg nem jön az étel. Ezzel kapcsolatban nem is igazán tudom, hogy pezsgőt jó kérni rögtön, vagy az egy olyan ital, amit utána szoktak inni?

Tehát a kérdéseim: Előétel kell-e, vagy tök mindegy hogy kérünk-e, az nem számít?

Pezsgőt szép kérni vacsora előtt, vagy az inkább közben, utána szokás inni?

Köszönöm!

u.i.: perszem tudom, hogy ha kér a másik fél előételt, akkor normális, hogy nem mondom, hogy csak főételt eszünk, de ha ezt nem mondja, akkor nem ciki rögtön főétellel kezdeni és pezsgővel?

2015. jún. 9. 23:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Milliószor ettem csak egyfélét étteremben. Te vagy a vendég, azt eszel, amit akarsz. Volt már,hogy csak ittam egy sört (speckó helyzet volt, de mindegy, megtehetem) :) Volt már, hogy csak előételt ettem. Nincs ezzel semmi gond.

Én fizetek, miért is kéne olyat ennem, amit nem akarok?

2015. jún. 9. 23:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A pezsgős részt csak most látom. Nem tudom, hogyan illik, de ha előtte akarod inni, előtte kérd. Ha a normál rendelésnél mondom a desszertet (tipikusan azt később szokás, ha már megettük a többi fogást), akkor rákérdeznek, hogy egyszerre akarom-e a főétellel, de nem akadnak fenn, az is egy opció, s amikor a vendég akarja, akkor hozzák, ez eléggé alap.
2015. jún. 9. 23:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki. A szemelyzet elott semmikepp sem, de a lanyhoz azert alkalnazkodj. Ha erzed, h o enne pl levest, de feszelyezi, h egyedul kellene v ha szovesen enne desszertet, de te azt sem kersz, ezbizonyos lanyokat feszelyez. A pezagorendeles idopontjarol is donthettek egyutt. Nem ferfiatlan megkerdezni, h az etel melle akar csak v o is iszogatna elotte. Ra koncentralj, ne a pincerekre, nekik aztan tokmindegy :-)
2015. jún. 9. 23:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező enni sem levest, sem előételt, legtöbbször én is csak főételt eszem. Pezsgő kérdésében nem vagyok profi, de szerintem inkább a főétel után, desszerthez innám. Előtte rendelhettek egy jó kis koktélt :D De ahogy előttem írták, te fizetsz, akkor és azt eszel-iszol, amit akarsz.
2015. jún. 10. 09:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A pezsgővel semmi gond előtte, sokás így, aperitifnek. Mellé gyakran kérnek előételt is.

Nem kínos csak főételt enni, de ahogy mondták, ha a lány enne úgy illene, hogy ne egyen egyedül :)

2015. jún. 10. 11:44
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

Ne parázz ezen, legjobb, ha megkérdezed a partneredet.

Általában jobb, ha egy koktállal kezditek, és a pezsgőt - ha a kislány is szereti - csak a desszerthez isszátok.

Mivel úgyis a lányt kell megkérdezni először, hogy mit választ az étlapról, Te ehhez alkalmazkodva kérsz vagy nem kérsz a főétel előtt valamit.

2015. jún. 10. 12:15
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
*koktéllal :)
2015. jún. 10. 12:17
 8/13 anonim ***** válasza:
70%
Mi a párommal csak főételt eszünk. Ha kérek egy levest annyira eltelít, hogy amikor kihozzák a főételt a feléig se bírom enni, mert a leves úgy eltelít.
2015. jún. 10. 13:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen az étterem. Egyébként nyilván azt kérsz, amit szeretnél. Ne zavartasd magad. De ha ez egy randi, és a lány enne előételt, akkor szerintem érdemes elkísérned. Biztosan találsz olyat, ami nem nagy adag, nem laktató. Ha már rutinból mentek étterembe, akkor meg azt eszel amit akarsz. Úgy is voltam már étteremben, hogy a másik fél nem evett semmit, mert nem volt éhes. Ez van.

Furcsa, hogy nincs bor, ilyet még nem láttam. Kérhetsz egy pezsit előtte, de ne felejtsd el, hogy fejbenyom mire kiér a főétel.

De kérhettek közösen is előételt, például ha van sajttál, vagy valamilyen paraszttál, kértek egyet közösen, és a pezsgőt elkíséritek vele míg kiér a főétel.

Amikor leültök kérdezd meg a lánytól, hogy mihez lenne kedve, mennyire éhes, stb.

2015. jún. 10. 14:01
 10/13 anonim ***** válasza:
69%

Én imádom a pezsgőt, aperitifnek kiváló, de közben is jó. Viszont ez elég kockázatos: a nők jelentős része az édeset szereti, amit én pl. nem bírok meginni, mert nálam a pezsgő száraz.

Egyébként a bort/pezsgőt célszerű a választott ételhez kérni, mert nem mindenhez illik a pezsgő se. Amíg választotok kérjetek előtte csak egy aperitifet és/vagy ásványvizet.

2015. jún. 11. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!