Étteremben, nagyüzemi konyhán miért nem szabad használni rongyot, szivacsot, a mosogatáshoz?
Én 1 személyes háztartásban élek, és nem főzök napi szinten, szivacsot használok, de hetente cserélem higiéniás okokból. Most képzeld el egy nagyüzemi konyhában ezt :)
Nem ismerem az éttermek világát, de azt tudom, ott van fekete és fehér mosogatás, és fertőtlenítőt is kell használni.
"Akár hiszi, akár nem, de háztartása legkoszosabb darabja minden bizonnyal a mosogatószivacs. A clevelandi klinika kutatása szerint egy mosogatószivacs négyzetcentiméterenként 10 millió baktériumot tartalmazhat. Ezzel a mosogatószivacs 200 000-szer koszosabb lehet, mint a legtöbb WC ülőke."
#4: Nyilván ronggyal és szivaccsal :D
De mindenre hoznak szabályokat.
Csak megemlítem, egyszer egy éttermi kajálás után kórházban végezte infúzión mindenki a társaságunkból, pár éve meg csak simán 3 napig fostam a tatár bifsztek után :)
Lenne pár kérdésem arról amit belinkeltél:
Kefével mennyi idő alatt lehet kimosni egy 300 l űrtartalmú üstöt valamint azon nem tapadnak meg baktériumok ugyanúgy mint a szivacson?
"Kézi mosogatás esetében a víz hőmérséklete 40-45 C fokos"
Minden egyes alkalommal le kell mérni?
"A szennyező anyagoktól megtisztított és elmosott edényzetet 2 percig a fertőtlenítő oldattal megtöltöttmedencébe kell helyezni"
Itt például ha van 15 edény akkor meg kell várni mindegyiknél a 2 percet?
Kedves kérdező, most már kezdek beparázni:-) Te ilyen helyen dolgozol? Nem képeztek ki arra, mit hogyan kell csinálni?
És a legfontosabb: ugye nem a Dunántúlon van a hely, ahol ilyen kiválóak a higiénés ismeretek?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!