Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Nagyon blamás, ha egy étteremb...

Nagyon blamás, ha egy étteremben csak előételt rendelek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, olyan ételt, ami az étlapon az előételek közt szerepel. Nem elsősorban anyagi okokból, hanem mert nem bírnék megenni egy nagy adag főételt.

2015. máj. 28. 16:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Azt rendelsz amit akarsz. Lehet hogy furán fog rád nézni a pincér de ne zavarjon, te vagy a vendég.
2015. máj. 28. 16:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kiskoromban mindig csak azt ettem - de hát mit csináljak, ha egyszer a kedvenc ételeim az előételek között voltak? :D
2015. máj. 28. 16:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Azért van az étlapon, mert választható étel.

Semmi gond nincs vele.

Ha mással mész, aki levest, vagy előétel, és főételt is eszik, akkor a te előételedet a másik főételével fogják kihozni.

Hacsak nem kéred másképp. És normális hely.

2015. máj. 28. 16:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Étterembe nem azért megyünk, hogy a komplett étlapot végigegyük. Mindenki azt eszik amit szeretne. Ha csak levest szeretnél, azért mész be, ha somlóit akkor azért.

Meg el tudod vinni a kaját ha nem eszed meg, becsomagolják ha kéred.

2015. máj. 28. 16:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt kérsz amit akarsz, ha egy pohár ásványvíz mellett akarsz ülni egy órát, azt is megteheted. Abszolút nem blamás, a felszolgálók biztosan tudják, hogy van nagyobb és kisebb étkű ember, és biztos sok esetben van olyan asztal, ahol az egyik pacalpörköltet kér a partner meg csak Cézár salátát.
2015. máj. 28. 16:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy, én is csak azt szoktam enni, rendes adag nem fér belém.
2015. máj. 28. 16:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem blamás, némely előétel már magában is laktat, nem mindenki nagyevő.
2015. máj. 28. 17:13
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem. Rám már néztek furán, hogy 50 kg-s nő létemre ettem előételt, levest, főételt és desszertet. A 110 kg-s férjem meg a leves után kidőlt, a főételét el kellett csomagoltatni. Na akkor kicsit ciki volt, a pincér gondolhatta, hogy egy konyhamalac vagyok, de hát mit csináljak, szeretek enni és éhes is voltam. Te meg épp kevéstől is jóllaksz, minek fizetnél ki valamit, aminek a felét valószínű a tányérodon hagynád.
2015. máj. 28. 17:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, én is azt csináltam görögországban :) Csodálatos, egész olcsó polipos előétellel laktam jól. Ha főételt rendeltem leves után, mindig túl sok volt, minek erőltetni?

Képes lennék csak levest rendelni, ha arra támadna kedvem :) Nincs ezzel semmi gond.

2015. máj. 28. 17:34
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a megnyugtató válaszokat.
2015. máj. 28. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!