Családanyák, ti ha megtehetnétek, rendelnétek ételt? A férjetek/gyerekeitek mit szólnának, ha nem főznétek?
Pénzügyileg megtehetem, kínálatból viszont még nem találtam olyan ételszállítót, ami megfelelő minőségű és kellően változatos, elsősorban vegetáriánus étrendet kínál, tehát a válaszom nem.
A másik, amiért nem élek ezzel a lehetőséggel az az, hogy az ételek ellenőrizhetetlen forrásból származnak. Egy nívós étteremben megbízom, hogy normális alapanyagokból dolgoznak, ezért étterembe szívesen járunk, de az ilyen gyorsétkezdék, kifőzdék, stb. ki vannak zárva a higiéniai körülmények és az étel minősége miatt.
A család egyébként nem hiszem, hogy negatív véleménnyel lenne róla, de igazából felváltva főzünk a férjemmel, az a heti 2 alkalom/fő meg nem megterhelő.
Eladtuk a lakasunkat, amig elkeszul a masik ott ahol atmenetileg lakunk csak egy ketlapos gazrezso van. Igy hetkoznap nem fozok, hanem rendeljuk az ebedet.
Jo izu, arban nem sokkal tobb, mint amit akkor koltok ha fozok, de utalom. Hianyzik a fozes, alig varom, hogy kesz legyen a lakasunk.
Mi mindketten dolgozunk a párommal. Napközben rendelünk, menüs helyre megyünk, vagy ami éppen jön. Kollégáktól is függ, ebéd tájékán mindig megbeszéljük ki mit enne és általában ez alapján "indulunk" valamerre. A párom ugyanígy.
Este már nincs kedvem munka után még nekiállni főzni, így napközben megoldjuk a főtt ételt, vacsorára már csak valami hideg és/vagy lightos van.
Nekünk ez így bejött és ha gyerekünk lesz és hasonlóan fogunk élni. Anno én is így nőttem fel, csak akkor még a szüleim munkahelyének volt saját konyhája, mostmár ez nem divat. Én menzás voltam a testvéremmel 15-6 évig, nem haltam bele, szerintem így lesz nálunk is, meglátjuk.
Hétvégén igényeljük viszont a "hazai" ízeket, így a hétvégi főzésről nem mondanék le. Belefér az időnkbe és nem fáradtság olyat főzni, amit szívesen megennénk. Mindenkinek megvan az ízlése, a saját íze-kedve. Sosem ettem még pl. sehol olyan jó húslevest, mint itthon és ez nem azért van, mert született szakács vagyok, hanem mert ez az étel úgy van elkészítve, ahogy mi szeretjük!
Nem, de csakmazét nm, mert kikapcsola főzés, és olyankor megnyugszom, levezetem vle a heti feszkót.
Ha nem így lenne simán, az én gyerekkoromban otthon volt egy időszak, hogy hordtuk az ételt,akkor csak a sulis meza létezett ilyen sinten, hogy a lakosságnak is nyílt volt.. Nem volt vele baj..szerettem..
Persze!Heti 3x tuti rendelünk kaját étteremből.
Szeretünk jókat enni és olykor igen különleges finomságokra bukkanunk. :D
Nem is erőlteti a férjem,hogy főzzek.Sőt van amikor ő mondja,hogy rendeljünk inkább valamit.
Persze,és meg is teszem.
Öt éves fiam van,ő az oviban eszik meleget,este már nem kér.Tejberizst,tejbegrízt,zabpelyhet,hideg és meleg szendvicset,tojást,virslit szokott vacsorázni.Én mindig fogyózok,magamnak külön főzök.A férjem mondta,hogy ne kínlódjak,neki rendeljem hétköznap.Reggel hatkor hozza a futár,leteszi az ajtó elé,ki se kell menni,csak ha felkeltünk.Hétvégén szoktam főzni,de ha program van,akkor eszünk valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!