Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vennétek fel a gyerekei...

Hogyan vennétek fel a gyerekeitek édesapjával 5 hónap utána a kapcsolatot, ha elmentetek? Van visszaút?

Figyelt kérdés

Nem kimondottan megjegyzésekre lennék kíváncsi én is tudom, hogy nagyot hibáztam, de szeretném helyrehozni ha még lehetséges.

Ikreim vannak, 20 hónaposak, tudom hogy az sem kifogás, de nagyon ki voltam merülve tőlük, hiába igyekeztem kikapcsolni, úgy éreztem minden teher az én vállamon van, míg a párom csak játszik velük. Majd kiderült lefeküdt valakivel, amin nagyon kibuktam, nem tudtam hova mehetnék két kisgyerekkel ezért azt a döntést hoztam, hogy elmegyek egyedül. Bár nem is döntés volt ez, utólag nem is értem magam, mintha nem is én csináltam volna. Azóta már tisztult a fejem, csak szégyelltem megkeresni, de most már annyira hiányoznak a kicsik, már meg sem ismernek gondolom, hogy nem bírom tovább. Viszont félek. Nem tőle, hanem attól hogy mi lesz.

Szerintetek van még visszaút az anyaságban? Tudom hogy nem is fognak erre az időszakra emlékezni, de valami lehet megszakadt közöttünk, egyik napról a másikra felforgattam az életüket (nem voltam ott, az apjuk vette át a szerepemet, bölcsibe kerültek). Nem tudom ez milyen nyomot hagy bennük. Vagy hogyan magyarázom meg nekik később.

Férfiként, társként hogy reagálnátok?

2013. ápr. 10. 09:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%
Én a férfi helyében 100% hogy nem fogadnálak vissza. Ezt nem tudnám megbocsátani. Viszont engedném hogy a gyerekeket lásd mert szükségük van az anyjukra.
2013. ápr. 10. 09:34
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Rosszul döntöttél, de ezt te is tudod.

Mindenképpen keresd meg, és beszélgessetek. Valamint a kicsiket is jogod van látni.

Bárhogy is alakuljon az életed az apjukkal (én biztosan nem fogadnálak vissza a férfi helyében, bocs), de a gyerekeknek joguk van az anyjukhoz is, még akkor is, ha hibázott.

Ismered a mondást, jobb később mint soha.

2013. ápr. 10. 09:40
 3/15 A kérdező kommentje:

És vajon emlékeznek majd rám valamilyen szinten?

Hogyan vennétek fel a kapcsolatot elsőre, személyesen, telefonon vagy levélben ahol megpróbálom leírni a dolgokat?

2013. ápr. 10. 09:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ ő hogy áll a dolgokhoz. Én a helyedbe először utána néznèk hogy élnek, nem tudhatod hogy van e másik nő az életében.

Ha egyedül neveli őket akkor személyesen, ha van valaki mellete, telefonon. Először a gyerekek felől érdeklődnèk, , és kérnèk egy találkozót.

Mindenképp személyesen beszélj vele.

2013. ápr. 10. 09:52
 5/15 A kérdező kommentje:
Kicsit utánuk érdeklődtem azért, innen tudom a bölcsit is, nincs neki senkije (legalábbis komoly, a többit nem tudom). Először én is személyesen akartam vele beszélni hogy lássam a reakcióit, de félek, hogy nem tudok neki mindent elmondani amit szeretnék, bár lehet nincs is rá szükség, hogy úgymond magyarázkodjak.
2013. ápr. 10. 10:00
 6/15 A kérdező kommentje:
A gyerekeket nem hiszem, hogy eltiltaná tőlem. Csak már így is elvesztettem őket, mert most nem foghatom és vihetem el őket - gondolom ezt nem is hagyná - tehát nála maradnak.
2013. ápr. 10. 10:01
 7/15 anonim ***** válasza:
66%

Mindenképpen először (volt) pároddal beszélj. Telefonon egyeztess vele, mikor ér rá. Jó lenne, ha előbb átbeszélnéd vele, mi történt. A kapcsolatotok elfajulásában ő is hibás, hiszen megcsalt. Te pedig valószínűleg akkoriban szülés utáni depresszióban szenvedtél. Ezt át kéne beszélnetek.

Azt is meg kell vele beszélned, hogy bár elfogadhatatlan, hogy így elhagytad a gyerekeid, de már nagyon megbántad. Visszacsinálni már nem tudod, de ettől függetlenül az anyjuk vagy, és joguk van nekik hozzád.

Biztosan emlékezni fognak rád.

2013. ápr. 10. 10:02
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező (#6), férfiként úgy látom, hogy hibáztál, de tisztességesen állsz hozzá a dologhoz. Én valszeg azt tenném ilyen helyzetben, hogy kötnék veled - szépen, közjegyző előtt, ahogy hivatalos - egy korrekt szerződést, közös felügyelettel, megosztott elhelyezéssel, azt jól van. De a rend kedvéért az 5 havi tartásdíjat azért behajtanám rajtad, tudod, ahogy szokták mondani a nők, "mert az a gyereknek jár":)
2013. ápr. 10. 10:11
 9/15 anonim ***** válasza:

Ja, és még annyit, hogy ismerem a szitut, bár anno ez nálunk csak napokra fordult elő... és ja, hát nagy hiba, de korántsem tartom akkora bíűnnek, mint mondjuk a szándékos kakukkfióka-neveltetést, vagy más hasonló, az egész életre kiható szándékos cselekedetet, szerintem ebből még akár a kapcsolatba is lehet visszaút, ha nem is másnap egymás nyakába ugrással, de tudatos építgetéssel, sok beszélgetéssel...

Mondjuk amit az egyik előző válaszadó javasolt, hogy "A kapcsolatotok elfajulásában ő is hibás, hiszen megcsalt. Te pedig valószínűleg akkoriban szülés utáni depresszióban szenvedtél." - na ezt még véletlenül se add elő, mert ez annak a jele, hogy nem vállalod fel a hibádat, nem nézel szembe vele, és nem bánod őszintén = azonnal lapát, találkozás a bíróságon. Mert hát azzal, aki hibázott de vállalja, lehet kezdeni valamit, azzal, aki gerinctelen, meg semmit...

(amellett meg veretes marhaság is, a szülés utáni (szép néven post partum) depresszió - ahogy a neve is mutatja - a szülés utáni napok, hetek hormonális hatásokra fellépő terméke... ha valaki ezt előadná az 1 év feletti gyerek kapcsán, harsányan kikacagnák, lévén diagnosztikus kritérium a "szülést követő 3 hónapon belül")

2013. ápr. 10. 10:21
 10/15 A kérdező kommentje:

Nem fogom őt hibáztatni, a két dolog azért köszönőviszonyban sincs egymással. Megbántott az biztos, de szerintem én is kellően nagyot rúgtam bele/beléjük ahhoz hogy most én siránkozzak. Ő is felvállalta amit tett - bár nem tudom miért kellett pont akkor - én is felfogom.

Valamiféle depresszióm szerintem volt, bár nehéz ezt bevallani, mert korábban én is csak jó ürügynek találtam mindenre ráfogni, de megtapasztaltam hogy igenis létező dolog ez. Legalább ebből kizökkentem azzal hogy volt időm mindent átgondolni.

(a pénz szerencsére nem kérdés, ne léptem le a vagyonnal, csak annyit használtam a saját kártyámról ami kellett az 5 hónapra)

2013. ápr. 10. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!