Kislányom 2 éves, be szeretném adni a bölcsibe. Ha
szólok, utána mennyi idő kell, hogy mehessen? Hány hét
vagy hónap alatt rendezik ezt el?
nyáron kellett volna jelentkezni
2011. szept. 2. 17:29
2/10 A kérdező kommentje:
És ha most jelentkezem, akkor mikor tudnám beadni?
Ez bölcsi és létszám függő. Hívj fel vagy menj be a hozzád közel eső bölcsibe és kérdezd meg, hogy van-e szabad hely. Lehet, hogy szerencséd lesz, mert elköltöztek vagy kistestvér született és megüresedett egy hely.
Én egy évvel korábban jelentkeztem,hogy most kezdhesse a kislányom a bölcsit. Volt egy várólista, de végül - mivel nagy bölcsi- mindenkit fel tudtak venni, aki jelentkezett. A mi kerületünkben sok bölcsi van, mégis a többi bölcsiben nem mindenkinek tudtak helyet biztosítani így sem.
2011. szept. 2. 17:36
akkor veszik fel,ha esetleg van üresedés. de akkor is ott a várólista, tehát nem tartom sanszosnak. Átlagban 1-2 évvel előre szokás jelentkezni.
2011. szept. 2. 17:41
Nálunk szeptemberben és januárban van kezdés. Addig lehet jelentkezni, "érkezési sorrendben" be is veszik a gyerekeket.
2011. szept. 2. 18:02
Ez attól függ, hogy van-e túljelentkezés, és ha igen, mekkora. Hivatalosan ugyan nem létezik várólista, csak a beiratkozás, de azért a legtöbb helyen vezetnek valamiféle listát, hiszen minden egyes helyre gyerekek többszöröse jutna. Én egy évvel korábban felírattam a fiamat várólistára, hogy két évesen mehessen. És már akkor is alig volt hely.
2011. szept. 2. 19:09
Ez attól is függ, hogy merre laksz. Én 16. kerületi vagyok, másfél évvel a bölcsi kezdése előtt szóltam, sok gyereket nem vettek fel helyhiány miatt. Tehát ha most akarnád, hogy kezdje a bölcsit, de még nem is szóltál, igen kevés a sansz, hogy most tudja is kezdeni. A hivatalos jelentkezés egyébként májusban szokott lenni. Persze gondolom üresedés miatt vehetnek be év közben is gyerekeket, de a gondozónők nem igazán szeretik ezt, általában a beszoktatási időszak végeztével nem szívesen szoktatnak be ismét gyereket.
2011. szept. 5. 13:17
Mi mikor megszületett beiratkoztunk.. most két és fél éves.. és a várolistan a 26.ik.. :) szóval majd megyünk oviba.. ha oda is bejutunk.. mivel ott is kevés a hely.. kedves városunkban. :)
2011. szept. 5. 13:23
Kedves kérdező!
Ha ilyen határozatlan vagy, akkor még várjál kicsit. Később egyenest óvodába adhatod, még később meg iskolába. Én mindenesetre elmennék a legközelebbi bölibe, és megkérdezném. Ha meg a távolabbiba akarnád, akkor oda. Ugyanis ezekben az intézményekben nevelés, oktatás folyik, és nem szeretik, ha valaki kilóg a sorból. Kivételek természetesen lehetnek. Ezért kell elmenni személyesen. Tudtál követni?
2011. szept. 5. 14:02
májusban vannak beiratkozások. szociális alapon veszik be a gyerekeket. így nem fog menni
2011. szept. 5. 16:15
Kapcsolódó kérdések: