2 hónap múlva 18 éves leszek. A szüleim miért nem engedik?
Mit meg nem adnék ha a szüleimmel mehetnék 2hétre nyaralni.
Én elmúltam már 18.
Érvelj a nyelvvizsgával! Ha elmész, tuti megbuksz, mert a nyaraláson nem képzelik, h tanulni fogsz! Szal ha nem szeretnék, h fölösbe menjen a pénz, otthon maradsz, és készülsz.
A barátokkal való meggyőzés szerintem kevésbé hatásos.
a szemükben még kislány vagy.pedig már nem vagy az,már egy fiatal nő vagy lassan.ülj le velük és beszéld meg,hogy készülnöd kell a nyelvvizsgára nagyon szeretnél jól teljesíteni. a barátod szerintem ne említsd nkik,sőt a bulit szórakozást stb. se...(:
Sok szerencsét!!
Ha nyelvvizsgád lesz akkor ezt én sem értem, hogy miért nem engedik, hogy most otthon maradj. Mond meg nekik, hogy te nem szeretnél menni. A te jogod eldönteni, azt hiszem, ha meg is bíznak benned (bár ez tőled függ), akkor nem lesz annyira nagy probléma, ha most az egyszer nem fogsz velük menni. Ha nem értik meg, akkor se menj el semmi sem kötelező. Én sosem szerettem azt, amikor mások akarták helyettem eldönteni, hogy mit tegyek. DE közben mindig tudtam, hogy mi a helyes és jó megoldás: vagyis tudtam mi a szabály. Nem csináltam hülyeségeket sem.. Ezért írtam fentebb, hogy tőled is függ, hogy megbíznak-e benned a szüleid. Ha igen, akkor nincs probléma.
Egyébként attól viszont félhetsz jogosan, hogy majd később 18-20 évesen sem lesznek különbek veled. Egyik barátnőmmel is ilyenek a szüleik. És itt náluk nem a nyaralásról van szó. Neki nagyon szigorúak a szüleid. Talán jobban is, mint a tieid, ki tudja.. Egy a lényeg, ne csinálj hülyeséget bizonyítsd be, hogy megbízható vagy és így nem lesznek veled szigorúak. (gondolok itt olyanra, hogy ne csinálj házibulit, vagy arra, hogy tényleg tanulj abban a két hétben a nyelvvizsgádra..)
üdv.
Szerintem beszélj a szüleiddel. Mondd el nekik, hogy nem szeretnél elmenni velük nyaralni és hogy ezt nem miattuk van, hanem nyelvvizsga stbstb.
Legyél velük kedves, és ha úgy látod, hogy még így sem akarják megengedi, hogy otthon maradj akkor se emeld fel a hangod. Ha azt várod el, hogy felnőttként kezeljenek, viselkedj felnőttként is.:)
f.snak, hogy akkor tör be v.ki hozzátok és bánt, nem akarnak a pasiddal hagyni, azt hiszik, hogy mindennap házibulit csapsz stb...
én sem akartam 17 évesen már az ősökkel nyaralni(mindig cak velük mehettem sétálni uncsi múzeumokba, semmi fiatalos program, direkt az öregek strandjára vittek, hogy még csak pasizni se tudjak).
mondtam, hogy otthon akarok maradni. erre közölték, hogy "deesténként a mamánál kell aludnod -.-".
komolyan, mint 1 dedós...
de vállaltam, még úgy is jobb volt.
egyébként azóta se engednek egyedül aludni itthon -.-
te is próbáld meg rávenni őket egy ilyen mamás/barátnős/unokatesós verzióra, hogy hadd aludj náluk, és hogy csak napközben leszel otthon, ha máshogy nem megy.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!