Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 hónap múlva 18 éves leszek....

2 hónap múlva 18 éves leszek. A szüleim miért nem engedik?

Figyelt kérdés
2 hétre akarnak menni nyaralni,de én már nem szeretnék menni velük,nem azért mert Velük,hanem azért,mert nagyon unom már azt a helyet,és a párommal sem tudnék találkozni 3 hétig(3 éve vagyunk együtt),ráadásul az érkezésünk után 5 nappal nyelvvizsgázom és inkább szeretnék arra készülni. Miért nem akarják megengedni,hogy itthon maradjak? Az az érzésem,hogy 18 éves korom után is ezt fogják csinálni..olyan rossz érzés,hogy szinte az összes osztálytársamat elengedik állandóan,ide 1 hétre,oda 1 hétre..mit tanácsoltok,mit kéne tennem?
2011. jún. 28. 17:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%
a diákmunkás dologra annyit tudok mondani ha vidéken élsz szerintem van hely ahol kell meggyet vagy cseresznyét szedni. úgy tudom elég jól fizetnek...bár attól függ(:
2011. jún. 30. 15:56
 12/17 anonim ***** válasza:
87%
Fu, nehez szulonevelesnek nezel elebe, ha a 3 eve Veled levo baratodat meg mindig nem tekintik csaladtagnak.....jaj!
2011. jún. 30. 22:36
 13/17 anonim ***** válasza:
8%
Hova mennek nyaralni? Kulfoldrol en sem engednelek haza. Egyebkent meg a nyelvvizsgad nem ezen fog mulni, kulfoldon tudnal gyakorolni is, vagy nyaralas kozben kulfoldiekkel.
2011. júl. 2. 02:53
 14/17 A kérdező kommentje:
belföldre megyünk..ha külföld lenne,egyértelmű lenne,hogy mennék..sosem voltam még..
2011. júl. 2. 09:53
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb ha belenyugszol. Tudod "amíg az én kenyerem eszed, azt teszed amit én mondok". Az én szüleimnek a jogi szakvizsgám előtt jutott eszükbe, hogy menjünk el külföldre. A vizsga előtt 2 nappal jöttünk haza. Én vittem a könyveim/jegyzeteim, reggel korábban keltem, este későn feküdtem hogy tanulni tudjak, napközben meg velük voltam. Így nem érte szó a ház elejét, hogy nem vagyok velük a családi programban.
2011. júl. 2. 11:28
 16/17 anonim ***** válasza:
66%

Mikor mentek nyaralni és mikor lesz a nyelvvizsgád?

Azt nem lehetne megtenni, hogy esetleg megvárnák míg végzel a nyelvvizsgáddal és akkor mind együtt mehetnétek? Mert úgy még is csak jobb lenne, ha már meg lenne a vizsga és akkor utána nyaralni egy jót kikapcsolódni stb...

De így... Nyaralás épp arról szól, hogy kikapcsolódni egy kicsit, lazulni, élvezni az együtt töltött időt nem pedig arról, hogy tanulni közben a vizsgára. Ha mész akkor nem tanulj, ha nem mész akkor legalább itthon tudsz normálisan tanulni. Nem nyaralás közben más városban amikor az ember azt várná, hogy végre szórakozhasson egy kicsit. Ezért mennek el nyaralni nem.

Én a helyedben nyugodtan, higgadtan megmondanám nekik, hogy most nem szeretnél menni, mert tanulnod kell.(De aztán tényleg tanulj!Ne blicceld el, ha itthon maradsz.)

Ha nem értik meg az ő bajuk. Én akkor is maradnék.

17 évesen ennyit rád bízhatnak. Mi lesz később 20 évesen? akkor sem fognak egyedül hagyni, mert..? Kell egy kis felelősség, és ezzel be is bizonyíthatod, hogy tudsz 2 hétig felelősségteljesen otthon maradni. Esetleg nagyidat áthívod, vagy átmész ő hozzá aludni. Vagy ilyesmi.

Sosem hagytak egyedül otthon eddig?

2011. júl. 2. 11:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a hozzászólásokat. Lehet, hogy lefogtok pontozni, de valamilyen szinten a szüleidet is megtudom érteni. A nyelvvizsga mégis nyelvvizsga!

17L

2011. júl. 2. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!