Ti mennyi pénzt adtok a pizzafutárnak?
Érdekes hozzáállások vannak itt. Úgy vagyok vele, hogy a borravaló a tisztelet kifejezése a munkája iránt, nem szégyellem a kezébe nyomni. Tudom, milyen szar a munkájuk, és milyen keveset keresnek. Ha belefér a rendelt kaja, akkor nem az a párszáz forint fog földhöz vágni.
Sokan saját kocsival futnak, az autónak is kell a karbantartás, és a benzinpénzük is csak szűkösen van kifizetve...
Dolgoztam pár hónapot beugrós takarítóként. Azóta teljesen másképp nézek a teszkós, mekis takarítónénikre. Akárhol járok, letörlök, felpakolok magam után, mert tudom, hogy sok a tahó, aki után takarítaniuk kell, nem akarom nehezíteni a munkájukat. És igen, ők is szarul keresnek.
Miért végzi azt a munkát? Mert nincs más. Nálunk a diákok és a családapák vállalják részmunkaidőben a futárkodást, jól esik nekik a kedves szó nap végén. De van, akinek mindegy. Ha nem dolgozik, akkor élősködő, ha kulimunkát végez, akkor tanulatlan tök. Ítélkezni könnyű.
Itt például a taxizás is eléggé kinőtte magát, mert a buszközlekedés pocsék, a taxi viszont olcsó... illetve sejtésem szerint mesterségesen alacsonyan tartják a fuvardíjat. A taxis is mindig megkapja a két-háromszáz forintját, mert nem akarok leszakadt és kétes műszaki állapotú kocsikban utazni. Nem sűrűn taxizok, de inkább azzal megyek, mint a félóránként járó, egész várost kikerülő busszal. Cserébe én vagyok az első, akinek segítenek ki-be pakolni, mikor nagymálhával érek haza a pályaudvarra :)
Megtisztelem őket ennyivel, cserébe érzem a szolgáltatási minőség javulását. Ha ennyivel hozzájárulhatok, megteszem. Miért ne?
Ugyan értem az álláspontod, de! Mint már az kifejtettem, valaki kap, valaki nem. Pedig ugyanúgy dolgozik. Akkor most vagy kapjon mindenki, vagy ne kapjon senki. Értem én, hogy kulimunka, azért kapja a 100-asomat. De van más kulimunka is (súrolni a nyilvános wc-ket, úristen), ő nem kap jattot, pedig nyakig sz.aros a nap végére.
Nekünk van nő ismerősünk aki pizza futár. Sok mindenre szokott panaszkodni, de arra pont nem, hogy mennyi jattot kap. Azt mondja ha van adnak, ha nincs akkor nem. Az tény hogy rengeteget meloznak, reggel 10-től este 10-ig szól a munka ideje. Azért kapnak fizut hiszen abból élnek. :)
Párom 20-50 ft-okat szokott adni. Mondjuk sokszor pocsék a kiszállítás. Másfél óra mire kiér a pizza. Akkor is megcsörget a pizzás, vissza kell hivni mert nem talál oda....
"én ha észrevenném hogy beleköptek, akkor fognám és levideóznám, aztán legközelebb ha rendelnék ugyan onnan, akkor elvenném a futártól a pizzát, de nem fizetném ki, aztán ha erősködik akkor ő fázik rá vagy a pizzázó ahonnan hozta..."
Azt hogy veszed észre ha ráköpköd a feltét alá? De még ha észre is vetted akkor is mondhatja, hogy csak ingyen pizzát csinálsz azért reklamálsz. Vagy ,hogy gondoltad elviszed a pizzát egy dns tesztre amit a tb nem támogat és kb 1 millió forint önköltségen? Amúgy meg ha dolgoztál volna konyhán vagy olyan helyen ahol ilyen előrekészített kaják készülnek soha nem ennél többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!